Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Aprílová nabídka akcí na Východní Moravě

Aprílová nabídka akcí na Východní Moravě

31. 3. 2013 - VÝCHODNÍ MORAVA – Koncerty, výstavy i dobrodružná Noc s Andersenem. První dubnový víkend na Východní Moravě nabízí tyto kulturní tipy.

Hned dva koncerty zde bude mít populární zpěvačka Věra Špinarová. Ve středu 3. dubna vystoupí od 19 hodin v Domě kultury v Kroměříži. „Fanoušci se mohou těšit na největší hity této populární zpěvačky, ale i na úplné novinky! Jako hosta si vybrala muzikanta a skvělého hudebníka Petra Bendeho a doprovázet ji bude kromě kapely Adama Pavlíka také smyčcové kvarteto Janáčkovy filharmonie Ostrava,“ prozradil Jiří Králík z pořádajícího Domu kultury. Už o den později, ve čtvrtek 4. dubna, Věra Špinarová zazpívá v Městském domě kultury Elektra v Luhačovicích. Také zde koncert začne v 19 hodin. Vstupné stojí 400 a 370 korun.

Knihovny v regionu ožijí tradiční Nocí s Andersenem.  Čas plný her, tvoření, soutěží začne v pátek 5. dubna večer a protáhne se až do rána, protože děti mohou v knihovnách i přespat. Tento výjimečný zážitek mohou děti zažít třeba v Městské knihovně v Rožnově pod Radhoštěm. Akce je určená pro školáky od 1. do 4. třídy a začne v 19 hodin. Již po třinácté zažije pohádkovou Noc s Andersenem i knihovna v Holešově na Kroměřížsku. Také zde na děti čeká od 19 hodin spousta her, soutěží a dobrodružství. Další nabídku akcí v rámci Noci s Andersenem je možné najít na www.vychodni-morava.cz.   

 
V pátek pořádá Hotel a Valašský šenk Ogar v Pozlovicích u Luhačovic koncert skupiny Poutníci. Ta je jednou z legend české hudební scény, na které se pohybuje už od roku 1970. Za tu dobu se v ní vystřídala celá řada těch nejlepších muzikantů, co mohla česká country a bluegrassová scéna nabídnout. „Poutníci doposud vydali deset alb, z nichž dvě v letech 1989 1990 byla oceněna americkou organizací pro zachování bluegrassu SPBGMA jako nejlepší bluegrassové album natočené mimo USA,“ upozornili pořadatelé.


Výjimečný, svátečně laděný hudební zážitek vás čeká v sobotu 6. dubna od 16 hodin v Kostele sv. Filipa a Jakuba ve Zlíně. Půjde o Velikonoční koncert Smíšeného pěveckého sboru Dvořák, Smíšeného pěveckého sboru Sonet Vsetín a orchestru Collegium Musicum. Návštěvníkům nabídnou Requiem od W. A. Mozarta. Vstupenky za 150 korun je možné koupit v předprodeji v informačním a turistickém středisku na zlínském náměstí Míru.

 
Jak chtěl změnit svět – to je název aktuální výstavy v Muzeu J. A. Komenského v Uherském Brodě.  Nabízí 15 vizuálně zpracovaných panelů přibližující myšlenkových odkaz Jana Amose Komenského, myslitele 17. století. Výstavu lze navštívit až do neděle 7. dubna.


Koncert Velikonoční hudba na Moravě v 17. století rozezní v neděli od 18 hodin kostel Panny Marie Pomocnice křesťanů ve Zlíně. V podání Smíšeného pěveckého sboru Canticum Camerale zazní v novodobé premiéře zejména Missa Primi Toni a několik drobnějších skladeb skladatele Giovanni Battisty Alouisiho a také skladby jeho současníků - A. V. Michny a G.F.Sancese, kteří stejně jako on působili i v zemích českého království.

Na výstavu s názvem Tibeto – Barmské naděje zve v těchto dnech Kino Panorama v Rožnově pod Radhoštěm. K vidění je ve vestibulu až do 15. dubna. Jednotlivé fotografie a objekty představují Tibet a Barmu z různých perspektiv a vtáhnou diváky do životních příběhů konkrétních Tibeťanů a Barmánců. Výjevy reflektují také globální světové problémy, diváci jsou konfrontováni s problémy porušování lidských práv, vojenských konfliktů a migrace. Výstava vysvětluje kulturní a politickou situaci obou zemí a některé panely informují i o rozvojových projektech na pomoc obyvatelům v těchto zemích. Výstava je součástí vzdělávacího projektu Tibet a Barma – opomíjené rozvojové problémy.


Další nabídku zajímavých akcí je možné nalézt na www.vychodni-morava.cz.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz