Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

S čerty nejsou žerty, ale Dunajovičtí vinaři u Průhonického zámku legraci a skvělé víno slibují

S čerty nejsou žerty, ale Dunajovičtí vinaři u Průhonického zámku legraci a skvělé víno slibují

30. 05. 2024 - ČR - V malebném parku u Průhonického zámku, který většina zná z filmů jako S čerty nejsou žerty, Princezna se zlatou hvězdou, Ať žijí duchové nebo seriálu Arabela, se v sobotu 22. června uskuteční další ročník Vinné stezky. Její návštěvníci si vychutnají nejen krásy tamní přírody, ale také vína od 15 vinařství oblíbeného spolku Dunajovské kopce z Mikulovska.

„Vinaři, mezi něž patří například oceňovaný Mikrosvín, Filip Mlýnek, Kern, Volařík, Zámečník, Šoman, Šebesta, Jindřich Kadrnka - vítěz soutěže Vinařství roku nebo Vinařství Tichý, jejichž Ryzlink Vlašský se stal absolutním šampionem Salónu vín – národní soutěže vín České republiky, představují nejen špičku moravského umění vína, ale mnozí vědí, že s touto partou si užijí neuvěřitelnou show a legraci. V kulisách Průhonického zámku a parku, které jsou národní kulturní památkou zapsanou v UNESCO, to bude opět unikátní zážitek," slibuje Jiří Blafka za Táborský festival vína, který akci v Průhonicích u Prahy pořádá.

Výlet za vínem začíná v 11 hodin a končí v 18 hodin. Během této doby patnáct vinařství nabídne návštěvníkům Vinné stezky na zhruba šestikilometrové, dobře schůdné trase kolem 100 vín v neomezené konzumaci.

Kromě vína nebudou na místě chybět také domácí limonády, výběrová káva a hlavně také pestrá gastronomie. „Masové i vegetariánské delikatesy budou po cestě, ale také na piknikové louce, kde na pozadí romanticky zurčí říčka Botič. A na stezku můžete vzít i své čtyřnohé miláčky a sjízdná je s i kočárkem," doplňuje Jiří Blafka.

Pro mimo pražské návštěvníky z jihu Čech je opět připraven svozový autobus. „Mnozí měli z cesty autobusem obavy, ale loni se tato bázeň rozplynula. Autobus byl komfortní, nabízel dostatek prostoru i toaletu, a na cestě zpět panovala skvělá, turistická nálada. Letos proto autobus na Prahu za vínem vyjede znovu," doplnil Blafka. Ostatním zájemcům pořadatelé doporučují využít pravidelnou MHD. Vstupenky a podrobné informace najdete na www.vinnestezky.cz, http://www.festivalvina.cz nebo sociálních sítích. V ceně vstupenky je košt vína, vstup do Průhonického parku, katalog vinařů a vín, pramenitá voda, sklenička a taštička na ni a případně jízdenka.

Táborský festival vína uzavírá Vinnou stezkou v Průhonicích svůj 16. ročník. Dvouměsíční maraton nabídl tisícům návštěvníků košty vína s předními moravskými, českými i zahraničními vinaři, snoubení vín a pokrmů s kuchaři jako Martin Svatek, Martin Košťál a Martin Pudil, ochutnávky piva či nealko nápojů, degustace kávy, workshopy i divadelní představení.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz