04. 06. 2024 - ČR - V rámci soutěže Kuchař roku, hlavní odborné soutěže Asociace kuchařů a cukrářů ČR, byla dne 21.5.2024 již podruhé udělena cena projektu Czech Specials a zároveň čestný titul „Nositel tradic české kuchyně“.
Druhým nositelem ceny, a tohoto čestného titulu, se stal pan Václav Frič majitel a šéfkuchař restaurace Na Pekárně v Čakovičkách. Pan Frič je jedním z našich nejuznávanějších odborníků na českou kuchyni, své znalosti předává i ve vyhledávaných odborných kurzech. Ve své restauraci sází na regionální produkty a na poctivou přípravu tradičních českých specialit.
Čestný titul „Nositel tradic české kuchyně“ je udělován vždy v roce konání soutěže Kuchař roku, tzn. jednou za dva roky. O nositeli čestného titulu rozhodují společně zástupci agentury Czech Tourism a Asociace kuchařů a cukrářů ČR.
Nositelem se může stát ten, kdo se v uplynulých letech nejvíce zasloužil o zviditelnění české kuchyně, kdo českou kuchyni nejen vaří a rozvíjí, ale také ten, který ji svojí činností propaguje a podporuje doma nebo v zahraničí.
Popiska foto: Cenu předali: Ing. Lenka Nováková, managerka projektu, za agenturu Czech Tourism a prezident Asociace kuchařů a cukrářů České republiky, Bc. Miroslav Kubec. Autorem uměleckého artefaktu je kuchař-kovář, pan Pavel Bortník.
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.