3. 4. 2013 - HUSTOPEČE - Při druhém ročníku Slavností mandloní a vína v Hustopečích (23. 3.) byla pokřtěna kuchařka Hustopečské chasy "Tak chutná Hanácké Slovácko". A jak to na křtu vypadalo?
Kmotry kuchařky byli: Miroslav Horák - šéfkuchař restaurace Hospoda Kyčerka, šéf projektu Jak šmakuje Moravskoslezsko, Anife Vyskočilová - herečka, tanečnice a moderátorka, autorka kuchařky tureckých a balkánských jídel, Zdeněk Marcín šéfkuchař Pražského kulinářského institutu.
Obr. Úvodník nové kuchařky od gastronomů: Mirka Horáka, Pavla Maurera a Romana Vaňka.
Obr. Šampaňské bylo "otevřeno" sabráží. Vlevo s mikrofonem komentuje lídr Hustopečské chasy - Mirek Prchal.
Obr. Kmotrové kuchařky. Zleva Anife Vyskočilová, Mirek Horák a Zdeněk Marcín.
Obr. První čtenářkou kuchařky se stala kmotra Anife Vyskočilová.
Obr. Po náročném křtu ještě následoval i košt s přednáškou o fortifikovaných vínech.
Zdroj: Mirek Horák
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.