Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

25. CZ&SK HELLO JAZZ WEEKEND

25. CZ&SK HELLO JAZZ WEEKEND

03. 07. 2024 - ČR - Dvacátý pátý ročník přivítá Uh. Hradiště, Kyjov i Zlín od čtvrtku 18. do soboty 20. července.

Poprvé se Jazz Weekend uskutečnil v roce 2000 jen v Uherském Hradišti. V budově Staré radnice v Prostřední ulici vystoupila domácí formace kolem zpěvačky Bětky Kobzové, brněnský bard a showman Laďa Kerndl, a také Peter Lipa, tehdy se svým bratislavským dixielandem. Aktuálně 25. ročník přivítá Uherské Hradiště, Kyjov i Zlín od čtvrtku 18. do soboty 20. července 2024.

Na 25. ročníku se na festivalové scéně představí celkem pět kapel a další regionální mix si zahraje v rámci pravidelného jam session v Kyjově na náměstí.


Po mnoha letech zavítá na festival olomoucký dixieland HB Band s lídrem Igorem Hartmannem. Tato kapela s velkou energií a drajvem se postará o hudební část obou koncertů Víno a Jazz. Vinnou dramaturgii budou mít v Uherském Hradišti na starost znovu Vinaři Mařatice a v Kyjově to bude jako obyčejně několik vinařů, přátel Jazz Klubu Kyjov.


Hlavní koncerty představí dvě silné ženské interpretky a jednoho výjimečného mužského sólistu. Zpěvačka Yvonne Sanchez s mezinárodní doprovodnou kapelou se na festival vrací po mnoha letech, Mária Reháková sice s kapelou přiletí z Londýna, kde aktuálně působí, ale jejím domovem je Slovensko. No a mužský element koncertů bude reprezentovat Ondřej Štveráček, kterého doprovodí česko–slovensko–americké trio. Pavel Procházka poskládá svůj Band z muzikantů z Hradiště a Zlína a obstarají muzicírování v OC Centro Zlín Malenovice, ale především se postarají o neopakovatelnou atmosféru sobotní Jazzové snídaně v Café Colejní na Kolejním nádvoří. Vstupenky na koncerty Víno a Jazz i na hlavní festivalové koncerty budou v předprodeji od 3. června 2024 v MIC Uh. Hradiště a Kyjov, a také na místě před koncerty.


Aktuální novinky sledujte na stránkách festivalu: www.jazzweekend.cz

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz