Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Zlínský festival Culturea nabídne program pro každého

Zlínský festival Culturea nabídne program pro každého

3. 4. 2013 - ZLÍN - Studenti fakulty multimediálních komunikací UTB ve Zlíně připravují první ročník kulturního festivalu Culturea, který 24. a 25. dubna představí Zlínu kulturu i gastronomii Itálie a Japonska. Nyní představují ucelený program celého festivalu.

Festival Culturea se odehraje ve dvou dnech.

Středa 24. dubna 2013 – Itálie

Čtvrtek 25. dubna 2013 – Japonsko

Italský den začne live cookingem s italským kuchařem Ricardem Lucquem, jež představí svou domácí italskou kuchyni. Partnerem této části festivalu je Menza UTB. AVONET živé šachy se odehrají na náměstí Míru. Jedná se o dramatické ztvárnění šachové partie, inspirované historickou hrou ze starého Říma, která se uskuteční díky firmě AVONET, Základní umělecké škole Malenovice a Šachovému klubu Zlín.

00677-kavicka.jpg

Barista Petr Chutný představí v Baťově vile alternativní metody přípravy kávy – experimentálně vypadající metody chemex a vacuum pot. Improvizační skupina Improstar.ci se postará o zábavu v divadelní Dílně 9472. Závěrem italského dne bude promítání filmů ve Velkém kině. Ve spolupráci s Filmovým klubem Bio a Golden Apple Cinema Zlín bude promítnuta filmová klasika Život je krásný. Následovat bude japonský horor Nenávist. Tím pomyslně překonáme tisíce kilometrů, které dělí Apeninský poloostrov a zemi vycházejícího slunce. Oba filmy jsou velice oblíbené a mezi diváky velmi oceňované.

00677-Culturea_medailonek_kuchar-marek-svoboda.jpg

Japonský den začne live cookingem v restauraci U13 (Univerzitní centrum, naproti Kongresového centra). Šéfkuchařem dne bude Marek Svoboda, který je akreditovaným komisařem Světové asociace kuchařských spolků WACS. Přebytek energie bude možno vybít v game stagi plné her. Na návštěvníky čeká například herní konzole Nintendo nebo taneční podložky DDR poskytnuté DDR.cz. Game stage je umístěna v prostorách Obchodního centra Zlín, které se nachází v centru města. Dobrá čajovna zajistí občerstvení v game stagi, a stejně tak bude zajímavě povídat o čajích v obýváku Knihovny UTB.

00677-Priloha_1a_Culturea_origami.jpg

Zcela určitě zajímavou částí programu budou workshopy umístěné v krásných prostorách Baťovy vily. Origami workshop povede pan Machala a jeho žáci ze ZŠ a MŠ Bohuňovice a odhalí návštěvníkům kouzlo skládání z papíru. Paní Yuko, lektorka z Jazykové školy Light Point zase provede návštěvníky krásami kaligrafie, a to jak prakticky na workshopu, tak teoreticky na přednášce. Japonský den i celý festival bude zakončen karaoke party v japonském stylu v Bloku 12. Většina programu je bezplatná, proto není potřeba žádných složitých vstupenek a předplatného. Registrace na workshopy bude probíhat od 17. dubna 2013 na webu festivalu.Zároveň byl 2. dubna 2013 spuštěn nový web festivalu s aktuálními informacemi o programu a interpretech – www.culturea.cz


Mezi sponzory festivalu patří také Tajmac-ZPS, STK KOPR, s.r.o. a mediálním partnerem je informační portál Zlín.cz a Radio Zlín.


O festivalu

„Festival chce oslovit všechny obyvatele Zlína, podpořit poznávání různých kultur, vzbudit touhu po cestování a také zpestřit šedivé dny,“ shodují se Žaneta Konečná a Kateřina Černá, manažerky festivalu. Každý rok bude festival zaměřený na jiné země. V letošním, prvním, ročníku to jsou Itálie a Japonsko.„Myslím si, že je to pěkný a užitečný projekt, který má velký potenciál do budoucna. Líbí se mi nadšení našich studentů a chuť připravit něco, co má smysl nejen pro ně, ale i pro zlínskou veřejnost,“ říká k projektu Olga Jurášková, ředitelka Ústavu marketingových komunikací.

Festival získal podporu města Zlína a čestnou záštitu Japonského velvyslanectví v ČR. S Cultureou se návštěvníci mohou zapojit do soutěží o zajímavé ceny. Aktuálně je to soutěž o dárkové koše z prodejny FoodDeli. Další soutěže proběhnou v rámci festivalu. Podrobnosti naleznete na www.culturea.cz/soutez.


O organizátorech

Culturea je dalším z projektů Komunikační agentury (KOMAG), která na univerzitě účinně propojuje teorii s praxí. Na festivale totiž spolupracují studenti marketingového oboru i umělecky zaměření studenti. Vše si zařizují sami, od nápadu přes získávání prostředků, po finální realizaci. Je to tak pro ně jedinečná zkušenost. Nový festival Culturea se tak zařadí mezi úspěšné projekty jako hudební festival BusFest, Cena Salvator, Majáles či soutěž Miss Academia.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz