Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Pribináček slaví 70 let!

Pribináček slaví 70 let!

15. 07. 2024 - ČR - Pribináček, ikonický smetanovo-tvarohový krém z Přibyslavi na Vysočině, slaví 70. narozeniny. Na trh byl uveden v roce 1954, aby dětem dodal potřebnou výživu po válce. Od svého vzniku prošel Pribináček mnoha změnami.

„Historie Pribináčku je úzce spojena s potřebou nabídnout zdravou a výživnou stravu pro děti. I původní receptura byla zaměřena na kombinaci tvarohu a smetany. Cílem bylo vytvořit produkt, který by byl nejen zdravý, ale také chutný, aby ho děti rády jedly a dodal jim potřebnou sílu a vitamíny,” vysvětluje Hana Přibylová, projektová manažerka Českomoravského svazu mlékárenského a editorka odborného magazínu Mlékařské listy.

První předchůdci Pribináčku, které zaměstnanci přibyslavské mlékárny představili pod názvy Eva, Bivoj, Mocca a Perla, zaujali spotřebitele již v roce 1947. V roce 1954 pak zaměstnanci závodu Pribina představili tvarohový krém pod názvem Pribináček s legendárním sloganem „Pramen zdraví z Posázaví“. Roku 1994 se na obalu Pribináčku poprvé objevil kocourek, který se rychle stal oblíbeným mezi dětmi i dospělými.

Široká nabídka příchutí

Pribináček si získal srdce spotřebitelů díky široké škále příchutí. Ke konci 50. let měl až 16 druhů příchutí. Dnes si mohou spotřebitelé vybrat mezi tradičními příchutěmi vanilka, kakao a smetana. Ty jsou aktuálně doplněny sezónními příchutěmi banán a jahoda. „Nabízíme spotřebitelům širokou škálu příchutí, ale jedničkou stále zůstává Pribináček vanilka,“ doplňuje Miroslava Nováková, junior brand manažerka Pribináčka.

 

NADÝCHANÉ TVARRROHOVÉ LÍVANCE

 

Počet kusů: 20 - 24 lívanců

Doba trvání: 15-20 minut

 

● 150 g pohankové mouky

● 100 g pšeničné hladké mouky (v případě bezlepkové diety použijte 120 g rýžové mouky)

● 1 a ½ lžičky prášku do pečiva z vinného kamene

● 1 lžička jedlé sody

● špetka soli

● ½ lžičky mleté vanilky

● 2 TvaRRRohové Pribináčky

● 200 ml kefíru

● 2 vejce (žloutky a bílky zvlášť)

● kokosový olej na smažení

 

1) Pohankovou a hladkou mouku si prosejeme do misky. Přidáme prášek do pečiva, jedlou sodu, sůl a mletou vanilku. Vše pomocí lžíce promícháme.

2) V míse si smícháme žloutky s Pribináčky a kefírem. Bílky si vyšleháme do tuhého sněhu. Poté už zlehka smícháme všechny ingredience.

3) Lívance tvarujeme pomocí lžíce na pánev potřenou kokosovým olejem a smažíme je do zlatova z obou stran.

 

TIP: Lívance můžete ozdobit třeba nakrájeným banánem, javorovým sirupem a nasekanými oříšky.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz