Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Tradiční Francouzský trh se vrací na pražskou Kampu

Tradiční Francouzský trh se vrací na pražskou Kampu

11. 07. 2024 - PRAHA - Oblíbený a také nejstarší food festival v Praze, Francouzský trh, se po krátké pauze vrací na náměstí pražské Kampy, kde se letos uskuteční již 17. ročník. Od čtvrtka 11. července do neděle 14. července 2024 si hosté mohou dopřát ty nejlepší francouzské delikatesy a vína a užít si pravou francouzskou atmosféru v malebném prostředí parku Kampa.

„Po úspěšném loňském ročníku, který se konal v zahradách Trojského zámku, mám velkou radost, že se Francouzský trh vrací zpět na místo, kde to všechno začalo. Park Kampa má pro mě velmi speciální význam a jsem upřímně rád, že se můžeme znovu setkat s našimi věrnými návštěvníky na tomto krásném místě,“ říká Thomas Boulton, zakladatel a hlavní organizátor Francouzského trhu.
Festival, který bude otevřen denně od 10 do 21 hodin (v neděli do 20 hodin), přivítá 19 vystavovatelů s širokou nabídkou francouzských delikates, včetně ústřic, mušlí, burgundských šneků, regionálních sýrů, foie gras, šunek a uzenin. Návštěvníci se mohou těšit i na rozmanitou nabídku bílých, růžových, červených a šumivých vín z tradičních odrůd pěstovaných v nejznámějších vinařských oblastech, jako je Alsasko, Burgundsko, Bordeaux, Champagne a Loira, doplněnou o vína z méně známých místních odrůd. Novinkou letošního ročníku je nabídka francouzských piv z minipivovarů.
Mezi vystavovateli se představí řada známých tváří, které nevynechají žádný ročník Francouzského trhu, včetně The Winery, Fransyr, pekárny Nostress, Moje levandule nebo Atelier Red & Wine. Mezi nováčky bude na festivalu debutovat Huilerie Beaujolaise s širokou nabídkou kvalitních olejů a octů.Ani o zábavu nebude nouze. Návštěvníci se mohou těšit na řadu hudebních vystoupení, která dokreslí pravou francouzskou atmosféru, a na speciální program pro ty nejmenší. Mezi hudebními hvězdami se představí například zpěvačka Zdenka Trvalcová, hudební skupina Charlie & The Chocolates, saxofonista Matouš Kobylka a mnoho dalších talentovaných umělců.Slavnostní otevření trhu se uskuteční ve čtvrtek 11. července v 10 hodin za přítomnosti Stéphane Crouzat, velvyslance Francie v České republice.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz