Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Hudební festival Hrady CZ se tento pátek a sobotu představí na Kunětické hoře, nabízí jeden z posledních koncertů Lucie s Davidem Kollerem

 Hudební festival Hrady CZ se tento pátek a sobotu představí na Kunětické hoře, nabízí jeden z posledních koncertů Lucie s Davidem Kollerem

15. 07. 2024 - ČR - Devatenáctý ročník hudebně-kulturního festivalu Hrady CZ se po úspěšném startu na Točníku představí v pátek a sobotu 19. a 20. července na hradě Kunětická hora u Pardubic a dále bude vždy v pátek a sobotu putovat po Švihově, Rožmberku nad Vltavou, Veveří, Hradci nad Moravicí, Bouzově a svou letošní tour uzavře 30. a 31. srpna na Bezdězu.

V pátek Kunětické hoře vystoupí exkluzivně a zcela poprvé zpěvák Daniel Landa, pouze na Hradech mohou fanoušci toto léto také vidět kapelu Chinaski. V sobotu se mohou návštěvníci těšit na jeden z posledních koncertů kapely Lucie v původní sestavě s Davidem Kollerem, po letní šňůře na festivalu Hrady CZ zpěvák skupinu opouští. V ceně sobotního lístku na festival je vstup na hrad zdarma.

 

V pátek se areál na pastvinách pod hradem Kunětická hora otevře v půl čtvrté odpoledne a dále

zahrají kapely Mig 21, Trautenberk, Horkýže Slíže, The Agony nebo Cocotte Minute. V půl osmé bude zahájen tradiční hradní karneval. Každý, kdo přijde v masce, bude vyhlášen přímo na pódiu a dostane dárek. Na každém hradě organizátoři vyberou ty nejlepší masky, které postoupí do velkého finále, hlavní cenou pro absolutního vítěze budou kromě jiných hodnotných cen volné vstupenky na další ročník festivalu. V sobotu se areál otevře v deset dopoledne a louky pod hradem rozezní Jelen, Vypsaná fixa, Visací zámek, UDG nebo Fast Food Orchestra. Hrady CZ dávají prostor i mladým talentům a novým hudebním objevům, v sobotu zde tak zahraje i indie-popová kapela Brixtn, zpěvák a producent Marcell, fiedlerski nebo šumperská sestava Byt číslo 4. Festival Hrady CZ i letos spolupracuje s Národním památkovým ústavem a svým návštěvníkům nabízí v ceně sobotního lístku na festival vstup zdarma na prohlídkové okruhy hradu Kunětická hora.

 

„Mám obrovskou radost, že se mi podařilo po mnohaletém úsilí domluvit vystoupení skupiny Lucie, která vystupuje exkluzivně v rámci letošního roku pouze na festivalu Hrady CZ, její koncerty budou zároveň loučením Davida Kollera s touto legendární kapelou,“ uvedl jeden z organizátorů festivalu Viktor Souček. Ten společně s dalším organizátorem Michalem Šestákem považuje osm vystoupení Lucie na letošních Hradech za obrovskou kulturní událost. „Je pro nás čest se na ní podílet,“ shodují se organizátoři.

 

Ve areálu festivalu s unikátném výhledem na hrad Kunětická hora bude možné nově relaxovat na zastřešených plochách se sezením, zahrát si stolní fotbálek, kreativní návštěvníci se mohou zúčastnit fotosoutěže o hodnotné ceny, které vyhrají autoři čtyř nejlepších fotek z festivalu na základě veřejného hlasování. Fotografie lze pomocí QR kódu ve festivalové brožuře vkládat přímo z místa konání. Hudebně-kulturní festival Hrady CZ je díky spojení zážitku z hudby a hradních památek i skvělou možností, jak aktivně strávit léto. Na webu festivalu a ve festivalové brožuře tipy na cyklostezky a koupání v blízkém okolí jednotlivých hradů – v případě hradu Kunětická hora je to nedaleká pískovna u Stéblové.

 

Festival Hrady CZ i nadále udržuje hotelový standard ubytování. Návštěvníci mohou za úplatu využít tzv. VIP kemp PLUS v ceně s připraveným postaveným stanem, dvěma či čtyřmi karimatkami a spacáky a nadstandardním sociálním zařízením (splachovací toalety, sprchy) včetně recepce připravený na okamžité přespání bez starostí. Samozřejmostí jsou placené VIP kempy na úrovni klasických moderních kempů se sprchami a splachovacími toaletami, non-stop recepcí a cateringovými službami, úschovny kol a zavazadel, ale i klasické stanové městečko zdarma. Samozřejmostí jsou barevně označené nádoby na tříděný odpad ve festivalovém areálu.

 

Festival Hrady CZ se letos koná na Točníku ve Středočeském kraji (12. - 13. 7.), na Kunětické hoře v Pardubickém kraji (19. – 20. 7.), na Švihově v Plzeňském kraji (26. – 27. 7.), v Rožmberku nad Vltavou v Jihočeském kraji (2. – 3. 8.), na Veveří v Jihomoravském kraji (9. - 10. 8.), na Hradci nad Moravicí v Moravskoslezském kraji (16. - 17. 8.), na Bouzově v Olomouckém kraji (23. - 24. 8.) a na Bezdězu v Libereckém kraji (30. - 31. 8.).

Lístky na festival Hrady CZ lze zakoupit v síti Ticketstream na www.hradycz.cz/vstupenky.

Lístek na pátek lze do dne před akcí zakoupit za zvýhodněnou cenu 1100 korun, na sobotu 1200 korun, permanentku na oba dny pak za 1900 korun. Na místě bude vstupné stát 1200 korun na pátek, 1300 korun na sobotu a permanentka 2100 korun. Připravené jsou slevy pro děti, ZTP/P a seniory. Dvoudenní ubytování ve VIP Hradních kempech na dva dny lze do dne před akcí pořídit za 850 korun na osobu, ve VIP kempech PLUS za 1600 korun, na místě pak za 900 a 1650 korun. Lístky a ubytování lze také zakoupit společně v balíčku permanentka + VIP kemp za 2650 korun nebo permanentka + VIP kemp PLUS za 3400 korun, na místě pak za 2900 korun s VIP kempem. V nabídce jsou i permanentky Exkluziv v limitované sérii s merchandise nyní za 5000 korun. Více na www.hradycz.cz

INTERPRETI NA FESTIVALU HRADY CZ NA KUNĚTICKÉ HOŘE: Lucie, Daniel Landa, Chinaski, The Agony, Horkýže Slíže, Mig 21, Cocotte Minute, Trautenberk, Brixtn, UDG, Byt číslo 4, Marcell, fiedlerski, Jelen, Fast Food Orchestra, Visací zámek, Vypsaná fixa

 

DALŠÍ TERMÍNY A MÍSTA:

26. - 27. 7. Švihov

2. - 3. 8. Rožmberk nad Vltavou

9. - 10. 8. Veveří

16. - 17. 8. Hradec nad Moravicí

23. - 24. 8. Bouzov

30. – 31. 8. Bezděz

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz