Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Cibulové slavnosti v Laa an der Thaya

Cibulové slavnosti v Laa an der Thaya

22. 07. 2024 - RAKOUSKO - Přijeďte zažít jedinečné slavnosti plné hudby, zábavy a regionálních specialit od 16. do 18. srpna v malebném rakouském městečku.

V rakouském lázeňském městečku Laa an der Thaya, nedaleko česko-rakouských hranic, se uskuteční další ročník slavných "Cibulových slavností". Tyto vyhlášené slavnosti proběhnou od pátku 16. do neděle 18. srpna.

Na náměstí v Laa an der Thaya se opět představí místní farmáři, přímí prodejci, restaurace a vystavovatelé spolu s bohatým hudebním programem. Mezi kapelami, které v rámci oslav vystoupí, budou např. „Die Edlseer“, „Kurt Elsasser & Melanie Payer“, „The Magic of ABBA“, „KORNFELD & BAND“, a živý program ORF Radio 4/4 s úžasnými hostujícími hvězdami. Návštěvníci se mohou těšit také na skupinu Project Band a samozřejmě spoustu regionální dechovky.

Slavnosti přinášejí tradičně bohatý program pro celou rodinu včetně různých výstav, jako např. "Vídeň na talíři" jak dorazila Rakouská kuchyne na Moravu, dále výstavy historických traktorů, regionálních potravin, kočárů nebo muzeum piva na hradě Laa. Po celý víkend bude návštěvníkům k dispozici bohaté regionální občerstvení, různé ochutnávky a stánky s regionálními produkty, a trhy s místními tradičními výrobky. Pro děti bude připravený zábavný doprovodný program a taneční vystoupení. Ti, kteří se zajímají o historii, si budou moci pod vedením průvodce prohlédnout historickou část Laa a navštívit cibulové pole taxíkem. Pro zájemce bude připraven zdarma také autobusový výlet s prohlídkou vesnice Gaubitsch.

Vedle hlavního večerního hudebního programu na náměstí v Laa bude vrcholem oslav, které nesou své jméno "Zwiebelfest" (Cibulové slavnosti), sobotní soutěž v loupání cibule od 14.00 hodin. Celý region je znám nejen díky vínu, ale také díky pěstování cibule. Nedělní program slavností pak doplní od 15.00 hodin populární „Cibulový štafetový běh“. Vstup na Cibulové slavnosti je jako vždy zdarma. Kompletní program “Cibulových slavností 2024” v češtině najdete ke stažení na adrese: www.zwiebelfest.at

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz