Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Fotovýstava vinobraní ve Znojmě vyroste na ulici Hradní v půli srpna

Fotovýstava vinobraní ve Znojmě vyroste na ulici Hradní v půli srpna

25. 07. 2024 - ZNOJMO - Letošní ročník Znojemského historické vinobraní obohatí speciální výstava fotografií z minulých ročníků, jejichž autorem je oceňovaný znojemský fotograf Zdeněk Dvořák.

Jde o sérii, která letos zaujala mezinárodní porotu Czech Press Photo. Dvorní fotograf znojemského vinobraní v nich zachytil neopakovatelnou atmosféru, emoce i kontrasty, které historická akce do města vnáší. Nechybí ani úsměvné záběry ze zákulisí. Ty nejlepší snímky posledních let letos poprvé návštěvníci uvidí na panelech, které budou už od srpna až do vinobraní umístěny v ulici Hradní.

„Výstava je jedním z letošních prvků programu, kdy slavíme 40. ročník vinobraní. Snímky, které Zdeněk Dvořák každý rok zachytí jsou často i pohledem pro návštěvníka nedostupné, právě proto je přineseme na velkoformátových panelech na historickou ulici Hradní, která vede k rotundě a znojemskému hradu. Zdeněk Dvořák je několik let nedílnou součástí naší festivalové rodiny,“ říká František Koudela, ředitel Znojemské Besedy. Vernisáž proběhne 15. srpna ve 14 hodin s organizátory vinobraní a autorem fotografií. Právě na vernisáži Zdeněk Dvořák nastíní i další tvorbu, která ho profiluje mezi vyhledávané fotografy v České republice. Kdo sleduje tuzemské i světové fotografické soutěže, jeho jméno mu není neznámým pojmem. Jako autor se za poslední roky zapsal do podvědomí především svojí houževnatostí a nezaměnitelným fotografickým rukopisem. Jeho dokumentární fotografie ze sousedovic dvorku a několikaleté časosběrné reportáže ze svého života v rámci projektu Week of Life jsou opravdu jedinečné. Prosadil se také v mezinárodní soutěži Huawei Next Image 2021 se sérií dokumentující porod jeho manželky. Snímkem Jsem otec!!! přesvědčil porotu, aby mu udělila hlavní cenu a dílo vyhodnotila jako fotografii roku. Je také dvorním fotografem pro Cirkus Humberto.

Foto panely vyrostou na ulici Hradní už v půli srpna a k vidění budou do samotného Znojemského historického vinobraní.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz