Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Česnek kam se podíváš a pestrý program k tomu

Česnek kam se podíváš a pestrý program k tomu

25. 07. 2024 - BUCHLOVICE - Poslední červencovou sobotu, tedy 27. 7. 2024 to v Buchlovicích opět zavoní česnekem. Budou se zde konat tradiční česnekové slavnosti, které vždy přilákají příznivce této aromatické plodiny ze všech koutů republiky. Městečko Buchlovice propůjčí k této příležitosti prostory zámeckého parku a prostranství poblíž buchlovského náměstí.

Poslední červencovou sobotu, tedy 27. 7. 2024 to v Buchlovicích opět zavoní česnekem. Budou se zde konat tradiční česnekové slavnosti, které vždy přilákají příznivce této aromatické plodiny ze všech koutů republiky. Městečko Buchlovice propůjčí k této příležitosti prostory zámeckého parku a prostranství poblíž buchlovského náměstí.

Hlavní program odstartuje již v 10 hodin dopoledne. V tento čas se organizátoři i účastníci sejdou u horních zámeckých schodů na slavnostní zahájení, aby si následně připili česnekovým kefírem. Tím si všichni, jak se říká „sjednotí dech“ a zahájí celodenní česnekové gurmánství.

Kromě toho, že budete mít na festivalu možnost nakoupit česnek od českých pěstitelů, přímo na místě se můžete těšit i na ochutnávku česnekových specialit, a to od 11 hodin a poté v každou celou hodinu. Nasbíráte tak třeba inspiraci i pro své budoucí domácí kuchtění. V 15 hodin se bude nabízet i sladká tečka – zmrzlina, jak jinak než v česnekovém provedení.

Kromě gurmánských zážitků se můžete těšit na bohatý doprovodný program, který bude probíhat na několika stanovištích. Hlavní pódium bude patřit zejména folkloru, hudebním a tanečním vystoupením. Vystoupí například dechová hudba Stříbrňanka, taneční soubor Hradišťan, Kalina a Kalinka z Babic, cimbálová muzika Burčáci a další. Folklorní vstupy oživí i jiné žánry, jako třeba country skupina Kanonýři nebo duo La Damiana, které do programu vnese balkánskou horkokrevnost.

Vášniví pěstitelé česneku se mohou těšit na diskuze s Janem Kozákem. A pokud jste soutěživí, pak vězte, že budete na správném místě. Utkat se můžete v disciplíně plivání česneku, v čichací soutěži nebo se pokusit uplést nejkrásnější česnekový cop. Dámy se pak mohou ucházet o titul „Česneková Miss“. Ani děti se na slavnostech nudit nebudou. Bude pro ně připraveno loutkové divadlo, výtvarná dílna a hrací koutek aneb „úschovna dětí“. Podrobný program naleznete na https://slavnosticesneku.cz/program.

A jak to bude se vstupným? Výše vstupného je 200 Kč, ZTP 100 Kč a děti do 15 let si mohou užít vstup zdarma. V ceně je zahrnut vstup do zámecké zahrady v hodnotě 100 Kč a na všechny části doprovodného programu. Rádi byste nahlédli také do zámku? Kontaktujte přímo zámek Buchlovice na www.zamek-buchlovice.cz.

„Při vjezdu do Buchlovic spatříte informační tabule a organizátory, kteří budou koordinovat parkování. Pro návštěvníky přijíždějící od Uherského Hradiště je parkování zajištěno v průmyslové zóně nad Buchlovicemi, pro návštěvníky přijíždějící od Brna pak v přilehlé rekreační oblasti Smraďavka,“ přidal praktické informace pro ty, kteří se do Buchlovic vydají autem Jakub Jordán, organizátor slavností.

Oficiální program slavností poběží až do odpoledních 17 hodin.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz