Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Ze Zlína do anglických restaurací. Úspěch zlínské studentky

Ze Zlína do anglických restaurací. Úspěch zlínské studentky

8. 4. 2013 - ZLÍN - Studenti Střední školy gastronomie a obchodu Zlín se v rámci projektu celoživotního vzdělávání Leonardo da Vinci podporovaného a financovaného Evropskou Unií zúčastnili pracovní stáže ve Velké Británii ve městě Plymouth na jihozápadním pobřeží Anglie.

Tato pracovní stáž probíhala od 3. do 16. března 2013 v místních restauracích a hotelech. Studenti měli možnost seznámit se s typickou  anglickou gastronomií a zároveň se zdokonalit  i v anglickém jazyce.   Vedli si velmi úspěšně a mnozí z nich získali potřebné kontakty a pozvání přijet opět do města Plymouth a pracovat zde v letních měsících.

00680-P1040700.jpg

Nejvíce však musíme vyzvednout úspěch naší studentky Radky Horké z nástavbového studia gastronomie, která měla možnost předvést své schopnosti z oblasti fruit carvingu (vyřezávání motivů do ovoce a zeleniny). Majitel restaurace, kde pracovala  byl  jejími výtvory doslova nadšen a domluvil Radce setkání s reportéry z místních novin „The Herald“, kde byl zveřejněn o naší studentce článek s fotografiemi.

00680-575295_482909401764295_702765956_n.jpg

Volný překlad článku z novin The HeroldRadka si prořezává cestu ke slávě


Sedmnáctiletá praktikantka Radka Horká předvedla své brilantní carvingové schopnosti při oslavách jmenování Toma Daleyho nejvýznamnějším Jannerem všech dob, tedy slangově nejslavnějším rodákem z britského Plymouthu. Radka, která je na stáži v restauraci Zucca v přístavním městě Sutton Harbour, strávila dvanáct hodin vyřezáváním jména slavného sportovce a loga Heradlu do dvou melounů. „Radka je z České republiky a carving je součástí jejího odborného výcviku,“ uvedl Edmond Davari, šéf restaurace Zucca. „Ty detaily jsou fenomenální. Jsme na ni moc hrdí, rozhodně má před sebou skvělou budoucnost.“ Olympionik Tom Daley získal titul s drtivou převahou při včerejších volbách. Sám se k ocenění vyjádřil takto: „Někoho takový titul může uvést do rozpaků, ale mne ne. Já jsem na to pyšný, miluju ho!“

 

Celkově hodnotíme výjezd našich studentů na pracovní stáž velmi pozitivně, studenti se vrátili plni nadšení a plánů a navíc získali neocenitelné zkušenosti s pracovním prostředím v anglicky mluvící zemi.

00680-269224_482908161764419_995713737_n.jpg

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz