14. 08. 2024 - PRAHA - Každoročně se hosté Aquapalace Hotel Prague mohou těšit na nový repertoár letních koktejlů, které si vychutnají ve zdejším Barracuda baru.
Letos se ale neobměnila jenkoktejlová nabídka, v níž najdete osvědčenou osvěžující klasiku i kreativní mixy, které vás překvapí nevšedním gurmánským a vizuálním zážitkem. Všechny drinky na bázi chuti tequily, ginu, rumu vám zdejší zkušení barmani nyní namíchají díky novým speciálním produktům také úplně bez alkoholu. Oblíbený požitek si tak užijetes novou dávkou lehkosti. Aktuálně je připraveno na výběr z 10 drinků.
„Každá země má své preference, proto při výběru nápojů vždy pečlivě přihlížíme k národnostnímu složení naší klientely. Její značnou část tvoří například hosté z Německa, takže naši barmani musí sledovat trendy a dění na německé barmanské scéně. A jako rodinný hotel se samozřejmě rádi věnujeme našim nejmladším hostům. Děti jsou hravé, milují barvy, a také rády napodobují dospěláky. Není divu, že chtějí ochutnávat to, na čem si pochutnávají jejich rodiče, takže pro ně máme připravené nealkoholické ovocné drinky, které jsou atraktivně prezentované, aby i nejmenší měli svůj vlastní zážitek. Naším cílem je, aby si každý člen rodiny užil svůj pobyt v našem hotelu naplno. A jsme rádi, když k pohodě a spokojenosti celé rodiny během pobytu přispějí i letní speciality,“ uvádí Ing. Miroslav Bukva, MBA, generální ředitel Aquapalace Hotel Prague.
Některé novinky jsou dílem fantazie barmanů, další pak patří mezi klasické osvědčené a celosvětově známé koktejly. „V současnosti jsou populární lehčí, svěží drinky s menším množstvím cukru i alkoholu. Velkým globálním trendem jsou drinky zcela bez alkoholu, které jsou u našich hostů stále žádanější. Pokud bych ale měl shrnout, které míchané nápoje s alkoholem v letní sezóně vedou, byly by to ty na bázi Prosecca a Ginu,“ popisuje Robert Záruba, barman Aquapalace Hotel Prague. V hotelovém baru se během letních prázdnin připraví řádově několik tisíc míchaných nápojů. Mezi dámami je velmi oblíbený ten s názvem Pink Gin Tonic. Hosté z Německa nedají dopustit na koktejl Hugo. Barmanský tým však ze všeho nejraději připravuje tzv. „fantasy drinky“ čili míchané nápoje na přání, které jsou vyladěné dle aktuální chuti a nálady hosta. Každý fantasy drink je originál.
Recept: Koktejl Hugo podle barmana Roberta Záruby z Aquapalace Hotel Prague
Ingredience:
• 7 dílů Prosecca
• 2 díly perlivé vody
• 4 cl likéru Hugo (pokud jej nemáte k dispozici, použijte bezový sirup)
• Snítka máty
• Plátek limetky
Postup: Příprava je velmi jednoduchá, ale to nejzásadnější je předem ingredience vychladit. Do sklenky přidáme likér Hugo nebo bezový sirup, perlivou vodu a Prosecco. Dozdobíme snítkou máty a plátkem limetky.
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.