Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Táborský festival vína již po páté

Táborský festival vína již po páté

11. 4. 2013 – TÁBOR – Od 4. do 20. dubna 2013 probíhá v jihočeském Táboře festival vína, který je označován jako nejdelší festival vína a gastronomie v České republice a největší přehlídka českých moravských vín na jihu Čech.

Program slibuje to nejlepší z vín Čech, Moravy i světa, kulturní i gastronomické zážitky. Další novinkou pátého ročníku je ale změna termínu konání a částečně i místa. Festival se letos kvůli Velikonočním svátkům a jarním pázdninám odehraje o téměř měsíc později než loňský ročník. Většina programu se uskuteční tradičně ve Vinotéce U Černého kocoura a zeleného stromu, v Hotelu Nautilus a velký díl v budově Střelnice, a to i závěrečná přehlídka vín, která byla vždy v klubu Milenium. „Celý program už je přichystaný. Těšit se můžete nově na snoubení vína a čokolády, šumivou party aneb školu sabrage, na niž už nám lidé psali o vstupenky! Bude zajímavá díky poměru ceny a co za to lidi dostanou. V ceně je sekt pro každého, degustace dvanácti vín i show Kamila Prokeše,”prozrazuje Blafka. Letos bude festival hodně o gastronomoii. Čekat můžete hned čtyři galavečeře. Představí se na nich dva špičkoví kuchaři reprezantant Martin Svatek a Miroslav Mužík. Smlsnout si budete moci na akcích Steaky a vína – argentinská večeře, Ryby a vína, Galavečeře s Klárou Kollárovou a českou kuchyní (Všude dobře, doma nejlíp). Čtvrtá večeře je zatím tajemstvím, ale půjde o snoubení pokrmu a nejlepšího českého vína s Brankem Černým. Ani letos nepřijdete o degustace sýrů a vína, ochutnávky zajímavých vín. „Opět doplňujeme program o kulturně charitativní akci. Do Divadla Oskara Nedbala přijede herec Jaroslav Dušek s představením Čtvrtá dohoda a Pátá dohoda. Výtěžek půjde na podporu domácího hospicu Jordán,” doplňuje Jiří Blafka.

Festival má našlapaný program, ale není přece nad lepší kombinaci než dobré jídlo, dobré pití a dobrá společnost.

Detailní program naleznete na webu http://www.festival-vina.cz/

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Autor/zdroj: Táborský festival vína
Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz