Štamgast & Gurmán

Za kuchařskými hvězdami

Za kuchařskými hvězdami

26. 09. 2024 - PRAHA - Nejkrásnější přehlídka kuchařského umění se uskuteční v pondělí 14. října v Praze, v divadle Hybernia.

Symposium Culinary Prague - desátý ročník ojedinělé akce, která přináší všem nadšeným a angažovaným kuchařům, cukrářům, číšníkům, mistrům odborného výcviku, majitelům hotelů, restaurací a všem kdo pracuje v gastronomii velkou dávku inspirace a energie pro další rozvoj.

Od roku 2014 se setkáváme s těmi největšími hvězdami našeho krásného oboru. Během 9 ročníků jich na podiu ať Slovanského domu nebo divadla Hybernie bylo více jak 60 a dohromady byli držitelé 94 hvězd Michelin. Tento desátý ročník má podtitulek „last dance“, bude totiž poslední svého druhu. Ukončíme vše krásným kulatým desátým ročníkem a překonáme bájnou hranicI 100 michelinských hvězd.

Nenechte si ujít den plný emocí a také setkání s kolegy, setkání se zajímavými partnery a s legendami světové gastronomie. Objednejte si krásnou zlatou vstupenku a pojďte si užít svátek gastronomie. Letos se můžete těšit na tyto hvězdné šéfkuchaře:

JORDI***

Nejmladší z bratrů Roca, cukrář a vizionář, jeho dezerty nejsou jen zážitkem chuti, ale všech smyslů, on je ten nejkreativnější v restauraci El Celler de Can Roca. JORDI ROCA se postupně stal legendou světové gastronomie. Vyrůstal v malé restauraci svých rodičů a dá se tedy říct, že jiné povolání než gastronomické nepřicházelo v úvahu. Je neuvěřitelné, že se podařilo po několika letech kdy byl na Symposiu Joan, získat pro Prahu i Jordiho. Je totiž nejen skvělým cukrářem a kreativcem, ale zároveň i velkým „bavičem“, jeho instagramový účet na kterém velmi vtipně představuje svoje recepty má více jak 700 tisíc sledujících.

PETER***

Kuchař roku ve Švýcarsku 2011 a 2015, nejlepší hotelová restaurace Evropy v roce 2015, tři michelinské hvězdy a mnohem víc má za svůj život ve svém životopise, tento špičkový kuchař PETER KNOGL. Narodil se v Bavorsku,ale od roku 2007 působí ve švýcarské Basileji. Sám o svém stylu a o své práci říká: „Moje největší radost: vybírat vysoce kvalitní produkty a následně je připravovat. Moje největší potěšení: dopřát svým hostům kuchyni plnou tvarů a barev, plnou chutí a slunce. Moje největší spokojenost: rozdávat pohodu mým vařením.“

JAVIER***

Špičkový umělec v kuchyni JAVIER TORRES otevřel společně se svým dvojčetem Sergiem dokonalou restauraci Cocina Hermanos Torres v roce 2018, po mnoha zkušenostech obou bratrů ve špičkových restauracích například u Alaina Ducasse. Své zkušenosti zúročili ve svém vlastním projektu tak, že již po pár letech obdrželi tři michelinské hvězdy. Zážitek z jejich umění je nejen pro chuťové buňky, ale i pro ostatní smysly, design restaurace je doslova famózní a všemu vévodí dominantní středový kuchařský blok. Bratři jsou také vynálezci známého GASTROVAC-tedy speciálního hrnce na vakuové vaření.

EMMANUEL***

Pracovat pro legendu světové gastronomie je velká čest, být šéfkuchařem restaurace takové legendy je sen. Takový sen si splnil i Emmanuel Pilon, který v Monaku vede restauraci Le Louis XV, kterou vlastní Alain Ducasse. Tento podnik snoubí okázalou Francouzskou gastronomii s moderním přístupem. Emmanuel vede restauraci necelé dva roky, ale díky předchozím zkušenostem pokračuje ve špičkové kvalitě kterou v roce 1987 Ducasse začal. Jedno z nejslavnějších zeleninových menu bylo nabízeno právě v této restauraci.

BRIAN*

Vyhrát soutěž Bocuse d´Or je jeden z největších úspěchů, který může kuchař dokázat ve svém gastronomickém životě. Je to meta na kterou dosáhlo zatím pouze 19 chefů z celého světa. Brian Mark Hansen z dánské restaurace Sollerod Kro to dokázal v roce 2023 a řečeno sporovní terminologií je tedy „úřadující šampion“ a aby toho nebylo málo je také držitelem Michelinské hvězdy. Jak se připravit na slavnou soutěž, co je potřeba obětovat a co je potřeba znát? To vše se dozvíme na podiu Symposia.

SVEN ERIK***

Čerstvý držitel tří michelinských hvězd SVEN ERIK RENAA z Norska byl dlouholetý trenér Norského národního gastronomického týmu, také byl šéfkuchařem vítěze Bocuse d´Or Terje Ness. Je teprve druhým Norským kuchařem který získal tři michelinské hvězdy a to v restauraci která nese jeho jméno Re-naa. Restauraci vede společně se svojí manželkou Torill. Za zmínku také stojí, že se stal třikrát nejlepším kuchařem Norska a také, že soutěžil na kuchařské olympiádě.

www.culinarysymposium.cz

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz