Štamgast & Gurmán

Královský veltlín

Královský veltlín

28. 09. 2024 - ZNOJMO - Na svátek svatého Václava, vstoupí na trh nové víno Královské řady VOC Znojmo. Její exkluzivitu letos podtrhuje fakt, že bylo zatříděno pouze jediné víno, a to Veltlínské zelené z Vinařství Lahofer.

Vína Královské řady můžeme ochutnávat už od roku 2013, kdy VOC Znojmo jako první VOC u nás tuto speciální edici založilo. Čelí tak skutečnosti, že se vína VOC Znojmo často prodala do jednoho roku, čímž přišla o šanci nazrát na lahvi. Vína proto zrají min. 18 měsíců od sběru hroznů, školí se na sudu nebo v betonu a následně nazrají na lahvi. Díky tomu dosahují vyšší úrovně, jsou extraktivní, s dlouhotrvající perzistencí, jedinečná ve vůni i chuti.

Jde o vína v menších šaržích, která vinaři pečlivě vybírají. Následně komise vybírá ta v nejvyšší kvalitě, která navíc mají potenciál zrát další roky, ale zároveň jsou k otevření připravena již v době vstupu na trh.

„Veltlínské zelené ročníku 2022, které bylo zatříděno do Královské řady, se vyznačuje žlutozlatou barvou a vůní akátového medu a pražených mandlí. Chuť je plná s typickou kořenitostí veltlínu, medový nádech doplňuje svěží mandlově-citrusový závěr. Nazrávalo 18 měsíců v akátových sudech,“ přibližuje víno sklepmistr Jiří Lancman z vinařství LAHOFER.

Zdroj: František Koudela, VOC Znojmo

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz