Štamgast & Gurmán

Žehnání Svatomartinského vína v Uherském Hradišti

Žehnání Svatomartinského vína v Uherském Hradišti

16. 10. 2024 - UH. HRADIŠTĚ - Přijďte s námi oslavit tuto krásnou tradici v pondělí 11. listopadu 2024 na Masarykovo náměstí. Akce již tradičně začíná v 11:11 hodin, kdy na bílém koni přijede svatý Martin a ztvární legendu o svém plášti. Tento symbolický akt bude následován požehnáním vína knězem, což dodá celé události duchovní rozměr.

Po slavnostním zahájení se můžete těšit na vinný trh a degustaci více než 50 vzorků Svatomartinských a mladých vín od místních vinařů. Tato vína vám nabídnou první ochutnávku letošní úrody a nastíní, co můžeme očekávat od nadcházející vinařské sezóny.

Celým dnem nás bude provázet bohatý folklorní program a cimbálová muzika, která dodá akci tu pravou atmosféru. O občerstvení se postarají místní podnikatelé, kteří nabídnou svatomartinské speciality. Můžete se těšit na husí a kachní maso v různých úpravách, krajíce chleba s husí paštikou a samozřejmě tradiční svatomartinské rohlíčky. K tomu všemu nebude chybět kvalitní horká káva a pro ty, kteří mají rádi něco ostřejšího, bude k dispozici martinský pivní speciál z Jarošovského pivovaru.

Zajímavost na závěr

Svatý Martin je patronem vinařů a jeho svátek je tradičně spojen s ochutnávkou prvních vín nového ročníku. Podle legendy se Martin, ještě jako římský voják, rozdělil o svůj plášť s žebrákem během chladné noci. Tento čin symbolizuje štědrost a péči, což jsou hodnoty, které vinaři ctí při své práci. Svatomartinská vína jsou tak nejen oslavou nové úrody, ale i připomínkou důležitosti sdílení a komunity.

Přijďte s námi oslavit 19. ročník Žehnání Svatomartinského vína a vychutnejte si letošní vinnou úrodu v jedinečné atmosféře Uherského Hradiště.

Těšíme se na vás!

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz