15. 4. 2013 - VÝCHODNÍ MORAVA – Velmi zajímavé akce nabízí nadcházející dny na Východní Moravě. Stačí si jen vybrat.
Ve středu 17. dubna se v Městské knihovně v Uherském Ostrohu uskuteční beseda Cestou osudu a náhody II. s cestovatelem Romanem Vehovským. Ten bude vyprávět o své sedmileté cestě stopem po Asii, Austrálii a Oceánii. Beseda začne v 17:30. O den později, ve čtvrtek 18. dubna, bude Roman Vehovský vyprávět o svých cestách v Městském kině v Hluku a to od 17 hodin.
V pátek 19. dubna se v Domě kultury ve Vizovicích půjde na představení pro děti s názvem Michalův salát v podání známého Michala Nesvadby. Začne v 17 hodin.
Na sobotu 20. dubna je naplánováno otvírání cyklostezek podél Baťova kanálu. Jedna větev cyklistické veřejnosti bude vyrážet z Uherského Ostrohu od zámku v 8:30 až do Napajedel se zastávkami v jednotlivých obcích.
V sobotu se půjde také na vyhlášené Štípské farmářské trhy ve Zlíně, tradičně se budou konat od 8 do 12 hodin v areálu základní školy. Na trhu nebudou chybět medovina, ryby, maso, luštěniny, med, jogurty, sýry a spousta domácích dobrot.
V Útulku pro zvířata v nouzi Zlín-Vršava pořádají v sobotu tradiční akci s názvem Útulkové jaro. Stejně jako každý rok, tak i letos mají jeho organizaci na starosti studenti Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně, konkrétně posluchači Fakulty multimediálních komunikací. Návštěvníci se mohou těšit na zajímavý program, který začne ve 14 hodin.
V Kulturním zařízení Sady v Uherském Hradišti budou v sobotu koštovat vína, v nabídce bude také více než 30 druhů kvalitních sýrů. Výstava začne v 17 hodin, ve 20 hodin bude zahájena zábava s cimbálovou muzikou Kunovjan. Vstupné stojí 150 korun.
V neděli 21. dubna bude možné oslavit Den Země v ZOO Zlín. Stejně jako u dalších vzdělávacích akcí roku 2013 bude program i tentokrát zaměřen na tapíry čabrakové a jihovýchodní Asii.
Další nabídku zajímavých akcí zájemci naleznou na www.vychodni-morava.cz.
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.