20. 4. 2013 - Proč se každý víkend cpát masem, po kterém je vám často těžko, když existuje spousta skvělých receptů bez něj?
Nemusíte být přitom zastáncem vegetariánské stravy, aby vám naše víkendové tipy zachutnaly. Výbornou paštiku si totiž můžete udělat i ze zeleniny a místo krkovičky si v neděli usmažte tofu.
Přesvědčte se sami, že i bez masa můžete mít vydatný víkendový oběd.
Sobota:
Neděle:
Počet porcí: 4
Ingredience:
Postup přípravy:
Špagety uvařte podle návodu na obalu. Nasekanou bazalku a petrželku dejte do mísy. Přidejte olej, citrónovou šťávu, prolisovaný česnek, sůl a vše promíchejte. Přidejte rajčata, uvařené, scezené špagety, mozzarellu a podle chuti pepř. Promíchejte a podávejte ozdobené kvítky pažitky.
Počet porcí: 4
Ingredience:
Postup přípravy:
Hrušky oloupeme, rozkrojíme podélně na půlky, vykrojíme jadřince, vložíme do kastrolku s vínem a čtyřmi lžícemi vody, posypeme cukrem, krátce podusíme pod poklicí a přeložíme na talířky. Čokoládu rozlámeme na kousky,máslo drobně nakrájíme, vložíme do hrnku a ve vodní lázni zahříváme, až vznikne hladká omáčka. Zředíme vínem od dušeni hrušek ,nalijeme na hrušky, ozdobíme šlehačkou a posypeme nakrájenými ořechovými jádry. Hned podáváme.
Dobrou chuť.
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.