Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

2. ročník Špilberk Food Festivalu klepe na dveře

2. ročník Špilberk Food Festivalu klepe na dveře

21. 4. 2013 - BRNO - V nejvýznamnější brněnské historické památce se ve dnech 10. - 12. května uskuteční druhý ročník akce Špilberk Food Festival. Tato akce opět přinese všem milovníkům dobrého jídla i lahodných nápojů nevšední gastronomické zážitky, o které se postarají přední šéfkuchaři nejvýznamnějších podniků Jihomoravského kraje.

Na co se můžete těšit v tomto roce?

Na nádvořích a terasách královského hradu Špilberk se budou podávat výtečné delikatesy přímo z rukou mistrů svého oboru a to vše pod širým nebem. Při této příležitosti připraví jednotlivé restaurace vybrané speciality zdůrazňující filozofii svého podniku a také použití prvotřídních surovin.

I tento ročník bude okořeněn bohatým doprovodným programem zaměřeným nejenom na vyznavače kvalitní gastronomie, ale i na širokou veřejnost včetně rodin s dětmi. Jedinečnou atmosféru tohoto festivalu chutí a vůní umocní překrásný výhled na město Brno i jeho okolí.

00698-spilberk_festival_party_DSC_0288_crop.jpg

Restaurace Špilberk Food Festivalu 2013

Okamžik, který všichni fanoušci kvalitní a té nejlepší gastronomie celý rok očekávají, je tu. Skutečně je na co se těšit, zkušení šéfkuchaři znovu zaútočí na všechny vaše smysly, počínaje tradiční českou kuchyní, přes mezinárodní speciality a nabídku neobvyklých druhů mas až po zcela netradiční hmyzí menu. Pomyslnou třešničkou mohou být pro mnohé zmrzliny z těch nejméně očekávaných ingrediencí či mistrovsky zkomponované chutě dezertů.

Festivalové restaurace, které letos budou pečovat o vaše chuťové pohárky.

BOULEVARD RESTAURANT• BRABANDER RESTAURANT• BUTCHER’S• HOTEL PRESTIGE• IL MERCATO• KOISHI RESTAURANT• LEPORELO+• PALAZZO RESTAURANT • RESTAURACE BONANZA• RESTAURANT NOEM ARCH• RESTAURANT PAVILLON• RISTORANTE RIALTO• SUNSET RESTAURANT VALORIA RESTAURANT

00698-spilberk_festival_titul_K5S6192.jpg

Snoubení jídla s vínem nemůže chybět ani v tomto ročníku

Letos budou prezentována (všemi účastnícími se subjekty) pouze česká a moravská vína, respektive českého a moravského původu od tuzemských producentů. Nedílnou součástí akce bude, stejně jako v loňském roce, možnost ochutnání nejenom rozmanitých kulinářských specialit ale i nespočtu vzorků různých vín. Návštěvník si může také vyzkoušet kombinaci vybraných vín a pokrmů, jejichž gastronomická hodnota bude výraznější, než zážitek z jídla či vína samotného.

Řízené degustace

Řízené degustace vás opět potěší jak kvalitními víny, tak přítomností odborníků z oboru, kteří dokáží o víně hovořit jako nikdo jiný a svým výkladem vás zasvětí do tajů správného ochutnávání, výroby a pěstování vína. Pro velký zájem o jednotlivé řízené degustace v minulém ročníku, budou moci zájemci letos nově využít i on-line předprodeje. Výjimkou budou pouze páteční řízené degustace, které jsou zahrnuty v ceně vstupenky, a proto je lze rezervovat pouze v místě konání festivalu.

Ochutnávka doprovodného programu

Špilberk Food Festival zahájí slavnostní sabrage, kterou tradičně provede odborník na slovo vzatý Janko Martinkovič – spolumajitel KOISHI restaurantu.
Doprovodný program bude probíhat po celé tři dny a každý návštěvník bude mít příležitost užít si svoji oblíbenou show. Vaším průvodcem festivalem i moderátorem v jedné osobě bude Dalibor Navrátil – přední český šefkuchař. Budiž vám malou ochutnávkou následující body program; na pódiu se vám v sobotu již podruhé představí váš oblíbený Zdeněk Pohlreich ve své vždy perfektní Interspar cooking show. Dále se můžete těšit na experimentální molekulární kuchyni Petra Koukolíčka či zasvěcený výklad Petra Stádníka - jak připravit živého humra i u vás doma v kuchyni.

00698-spilberk_festival_sushi_DSC_0925x_crop.jpg

Nově i škola vaření

V minulém ročníku se vám představilo kulinářské studio Divoká vařečka přímo na pódiu, kde probíhal doprovodný program festivalu. Letos budete mít příležitost se zúčastnit školy vaření, kterou na festivalu Divoká vařečka pro návštěvníky povede. Předem vám zatím odhalíme jen to, že téma bude tolik oblíbená příprava steaků. Stejně jako u řízených degustací, tak i na jednotlivé lekce školy vaření, budete mít možnost zakoupit vstupenky i v on-line předprodeji.

Čaj a káva

Ani tento rok neopomeneme představit sekci kávy a čaje, kde se opět setkáte s oblíbenou kávou Julius Meinl a nově i s kávou Rioba a Alto Grande nesoucí označení Super Premium Coffee. Ochutnáte zde i prémiovou řadu organických čajů Julius Meinl Big Bag Organic, kde jsou používány čaje z nejvěhlasnějších čajových zahrad Idalgashinna, Darjeeling Happy Valley a Jamguri.

Festivalové menu je vám nyní blíže

Nově jsme ve spolupráci s Lunchtime.cz dostali naše festivalové menu restaurací do vašich chytrých telefonů. Aplikaci si budete moci před festivalem zdarma stáhnout na našich webových stránkách www.SpilberkFoodFestival.cz.

 

A co děti, mají si kde hrát?

Rodiny se mohou těšit na dětské atrakce pro své ratolesti. Děti si zde užijí spoustu zábavy a rodiče dojdou zaslouženého oddechu nad soustem lahodné krmě.

Jak bude festival probíhat?

Vstup na Špilberk Food Festival bude možný pouze s platnou vstupenkou. Součástí vstupenky je i základní balíček festivalových platidel na konzumaci. Toto platidlo bude jediná měna, za kterou si návštěvníci festivalu mohou zakoupit degustační menu, nápoje a ostatní delikatesy. Další festivalové peníze bude možné zakoupit kdykoliv v průběhu festival na speciálně označených místech v areálu.Vstupenky s jednodenní platností budou prodávány vždy jen na konkrétní den.


Ceny vstupenek

Pátek

Předprodej: 1250 Kč. Na místě: 1450 Kč  V ceně vstupenky je také 750 Kč na konzumaci (30 Florénů).• V ceně pátečního vstupenky se můžete těšit na:• 30 Florénů v základním konzumačním balíčku• Welcome Drink• Snížená kapacita areálu pro ještě větší komfort návštěvníků• Bohatý páteční doprovodný program• Řízené degustacea další…


Sobota a neděle

Předprodej: 350 Kč, Na místě: 450 Kč, V ceně vstupenky je také základní balíček 250 Kč na konzumaci (10 Florénů).

Festivalovým platidlem budou opět Florény. Hodnota jednoho Florénu je 25 Kč a jedno balení bude obsahovat deset kusů Florenů tzn. v hodnotě 250 Kč.


Otevírací doba

Pátek    15:00 – 23:00

Sobota  12:00 – 21:00

Neděle  11:00 – 19:00


Při nepřízni počasí pro vás připravíme velkokapacitní stany.

Text a foto: www.SpilberkFoodFestival.cz, www.facebook.com/SpilberkFoodFestival

00698-spilberk_festival_Pohlreich_DSC_1044x.jpg

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz