17.04.2025 – DUBAJ – Velikonoční menu i sváteční atmosféru zažijí během svátků cestující, kteří si zvolí leteckou společnost Emirates. Dostanou delikatesy, ze kterých je bude přecházet zrak.
Od 18. do 20. dubna se budou na vybraných dálkových letech z Dubaje podávat velikonoční pochoutky ve všech cestovních třídách. Cestující se mohou těšit na tradiční velikonoční pečivo, jako jsou mazance a dezerty, včetně mrkvového dortu s omáčkou tres leches či čokoládové pěny s malinovým gelem a lískovooříškovým fondánem. Na palubě letadel A380 pak velikonoční atmosféru doplní dort Simnel s marcipánem a další tematicky laděné velikonoční zákusky.
Sváteční nabídku připravila Emirates také pro zákazníky svých prémiových salónků. V období od 18. do 21. dubna si mohou cestující na většině míst v globální síti salónků vychutnat klasické velikonoční pokrmy v moderním podání. V salónku First Class v Dubaji se servírují například křehké jehněčí kotlety v šafránové a pomerančové omáčce s baby karotkou a bramborovými kroketami. V salónku Business Class je na výběr například sytý jehněčí guláš s bramborami, karotkou a sušeným ovocem.
Oba salónky navíc nabídnou tematicky laděný výběr sladkostí – od máslových sušenek s velikonočními motivy až po širokou paletu čokoládových specialit, včetně čokoládových dezertů, domácí mléčné zmrzliny nebo čokoládových dortíků.
Velikonoce na palubách do Evropy
Na linkách z Dubaje do evropských destinací připravila Emirates speciální velikonoční menu pro všechny cestovní třídy. U snídaně nahradí běžné pečivo tradiční velikonoční pečivo. Ve First Class si cestující mohou pochutnat na borůvkovém brownie s omáčkou z karamelizovaného mléka a ovocným kompotem, zatímco Business Class nabídne čokoládový mango koláč s mangovým želé. V Economy se bude podávat mrkvový dort s jemnou mléčnou omáčkou tres leches. V salónku letadel A380 pak velikonoční nabídku doplní mrkvový dort a tematické velikonoční cupcaky. Dětem udělají radost veselé velikonoční sušenky ve tvaru vajíček.
Pravoslavné Velikonoce
Pravoslavné Velikonoce oslaví Emirates i na palubách letů z Dubaje do Ruska a Řecka. Od 18. do 20. dubna si cestující v první a Business Class mohou vychutnat tradiční velikonoční jehněčí maso s bylinkovou krustou, doplněné křupavými pečenými bramborami, baby karotkou a omáčkou tzatziki. Jako sladká tečka se bude podávat velikonoční koláč známý také jako kulich.
Velikonoční svátky si cestující Emirates užijí nejen díky gastronomickým zážitkům, ale také s bohatým výběrem palubní zábavy.
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.