Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Letní inspirace: Pečené avokádo a červená řepa s tvarůžky mají zdravý šmrnc

Letní inspirace: Pečené avokádo a červená řepa s tvarůžky mají zdravý šmrnc

13.08.2025 – OLOMOUC – V letních měsících hledáme recepty, které jsou rychlé, lehké a výživné. Přesně to splňují jídla s Olomouckými tvarůžky. Navíc jsou bezlepkové, bez chemických přísad a perfektně zapadají do moderního stravování.

I. Pečené avokádo s vajíčkem a tvarůžky

Suroviny: 1 vyzrálé avokádo, 2 vejce, 60 g Olomouckých tvarůžků (druh Věnečky), 2 lžíce polosušených rajčat

Postup: Avokádo rozkrojte a vyjměte pecku. Lžící lehce rozšiřte důlek. Vlijte do něj jedno vejce, přidejte rajčata, posypte nadrobno nakrájenými tvarůžky a pečte 15 minut při 200 °C.

II. Salát z červené řepy s tvarůžky a rukolou

Suroviny: 300 g vařené červené řepy, 125 g Olomouckých tvarůžků (druh Kousky), 150 g rukoly, ½ salátové okurky, 1 lžička koriandrových semínek

Dresink: 3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce balzamikového octa, 1 lžíce medu, 1 malá šalotka, sůl, pepř

Postup: Řepu nakrájejte, přidejte dresink z oleje, medu, octa a šalotky. Vmíchejte plátky okurky, rukolu a tvarůžky. Na závěr posypte koriandrem. Hotovo za pár minut a s plnou chutí.

Máte ideální oběd do horkého dne. Svěží, jednoduchý a výživný.

 

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2025, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz