Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Pivnice, jak má být!

Pivnice, jak má být!

14. 5. 2013 - TÁBOR - V Táboře byla slavnostně otevřena Pivnice Originál 1869. Další, v pořadí desátá, vlajková restaurace značky Gambrinus. Název Originál 1869 odkazuje na dlouhou a bohatou tradici této oblíbené značky českého piva, která začala v roce 1869 v Plzni.

Během sta dní se běžné bistro na třídě 9. května, jedné z hlavních tepen Tábora, proměnilo pod rukama nových provozovatelů v atraktivní pivnici, která nabízí jedinečné pivo Gambrinus Originál 10° přímo  z pivních tanků. Stylové prostředí nové táborské pivnice, kterému dominují pivní tanky umístěné přímo u vstupu, ilustruje tradiční výrobu českého piva ze základních pivovarských surovin, českého chmele, ječmene a vody.

Interiérové řešení klade důraz na vytvoření klasického, tradičního prostředí pivnic s moderními prvky. Základem je masivní dřevěný nábytek, lavice a obložení stěn. Nechybí ani stylizované logo značky Gambrinus na opěradlech židlí či stěnách pivnice.

00735-Gambrinus_original_interier_1869_Tabor_1.jpg


„V Táboře je hodně restaurací, ale chybí pořádná pivnice s vynikajícím pivem,“ říká s trochou nadsázky zástupce provozovatele a dodává: „od počátku jsme chtěli v Táboře pivnici, ve které by bylo vše podřízeno kvalitnímu pivu. Prostředí, obsluha i gastronomie. Chceme hostům nabídnout atmosféru pravé, poctivé pivnice s vynikajícím pivem. Obliba značky Gambrinus v našem městě velmi stoupá a to vše vedlo k našemu rozhodnutí spolupracovat s Plzeňským Prazdrojem a využít konceptu značky Gambrinus, nově pod názvem Originál 1869. “


Hlavní značkou piva je zde tankový Gambrinus Originál 10 °, dále Gambrinus 11 ° Excelent,  Gambrinus nefiltrovaný, ležák Pilsner Urquell či tmavé pivo Velkopopovický Kozel Černý. Gastronomie je plně podřízena charakteru pivnice. V nabídce najdete pečená kolena, žebra, klobásy a bezpočet dalších skutečných pochoutek k pivu. V poledne pak nechybí jednoduché menu. Hosté se mohou těšit i na jednorázové akce typu zvěřinových či zabíjačkových hodů či festivalu steaků.

00735-Gambrinus_original_1869_pipa_Tabor_2.jpg


Pivnice Originál 1869 má kapacitu více než 100 míst, je rozdělena na dvě patra a nechybí i tradiční „mokrý loket“, stůl pro hosty, kteří si zajdou jen na jedno pivo „na stojáka“. Samozřejmostí je výkonná vzduchotechnika a klimatizace. Otevřeno je sedm dní v týdnu. Příznivce sportovních pořadů potěší  systém velkoformátových televizi. Novinkou je i jukebox s archivem videozáznamů živých rockových koncertů, které lze na televizích přehrávat. Vždyť pivo a rocková muzika patří neodmyslitelně k sobě.


Znalci piva vědí, že tradice značky Gambrinus sahá až do roku 1869, kdy v Plzni vznikl První plzeňský akciový pivovar. „Proto padla volba na název Originál 1869, který odkazuje na bohatou historii a výjimečnost piva Gambrinus,“ vysvětluje Miroslav Peichl, marketingový manažer značky Gambrinus a dodává: „Stejně jako v minulosti, patří i dnes k nejoblíbenějším pivům a pyšní se jednou z nejširších základen pravidelných spotřebitelů. A právě nový koncept restaurací, nabízející široké portfolio variant piv značky Gambrinus, originalita použitých interiérových prvků, artefakty zdůrazňující dlouhou a úspěšnou historii značky by měly být dalším zdrojem hrdosti a obliby této české pivní značky.“

00735-Gambrinus_Original_1869_Tabor_4.jpg


Nedávný spotřebitelský průzkum Plzeňského Prazdroje ukázal zřetelný trend obliby tuzemských výrobků a důraz na kvalitu. Celkem 96 procent konzumentů preferuje pivo z České republiky a pro 89 procent lidí je důležité, že je pivo vyrobeno z domácích surovin. V tomto ohledu jim záruku poskytuje Chráněné zeměpisné označení České pivo, jež značka Gambrinus vlastní od roku 2009. Toto označení je pro milovníky zlatavého moku garancí, že pivo Gambrinus se vyrábí z kvalitních českých surovin a dodržuje tradiční výrobní postupy typické pro České pivo a tím zachovává jeho unikátnost.  Pokud tedy zákazník vstoupí do restaurace Originál 1869, může si být naprosto jistý, že dostane České pivo té nejvyšší kvality, na které je český národ náležitě pyšný.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz