Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Máj patří růžovým vínům

Máj patří růžovým vínům

20. 5. 2013 – K romantickému měsíci patří svěží víno. Rosé se u nás těší vzrůstající oblibě. Víme, kde ho v následujících dnech ochutnat.

Slavnosti růžového vína

V sobotu 25. května se ve Valticích konají již potřetí Slavnosti růžového vína. Nabídnou degustace i doprovodný program.

 

Dny růžových vín v Mikulově

Ve dnech 31. května a 1. června zrůžoví i jihomoravské město Mikulov. K ochutnání bude několik desítek tuzemských rosé. Vstup na akci je zdarma, tak si naplánujte výlet.

 

Když víno zrůžoví

V minulosti vznikla pověra, že růžové víno vznikne smícháním vína bílého a červeného. Růžové víno neboli rosé však představuje samostatnou kategorii vín a vzniká krátkou macerací modrých hroznů. Tento výrobní proces dává vzniknout vínům lehčího charakteru a výraznější chuti, která se výborně hodí k popíjení na jaře a v létě. Velkým propagátorem růžových vín u nás je znojemský vinař Jiří Hort.

 

Růžové drinky

Růžové víno je výborné i na míchání do drinků… Vyzkoušejte třeba POLIBEK V OBLACÍCH

Ingredience:

  • Růžový sekt (demi)
  • zázvorová limonáda
  • led
  • maliny

Postup:

Sklenici zaplníme do půli ledem, nasypeme pár malin, přelijeme sektem, doplníme do plna ledem a na závěr dolijeme zázvorovou limonádou.

Více o růžových vínech najdete například na www.ruzove.cz

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Autor/zdroj: apetit.cz, ruzove.cz
Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz