27. 5. 2013 - KROMĚŘÍŽ – Kuchaři Spa hotelu Lanterna Velké Karlovice vyhráli soutěž o nejlepší rajskou omáčku na Moravia Food Festivalu v Kroměříži. Gastronomický festival pořádá kroměřížský hotel Octárna, který od pátku 24. do neděle 26. května ve svém areálu hostil kuchaře z dalších sedmi restaurací z celé Moravy.
Návštěvníci mohli ve venkovních stáncích ochutnávat degustační porce, kterými kuchaři jednotlivých hotelů a restaurací prezentovali své umění. Kuchaři měli při volbě nabízených pokrmů volnou roku, jen jeden z pokrmů byl „povinný“ - rajská omáčka. „Způsob jejího ztvárnění byl výhradně na kuchařích. Hosté pak mohli při odchodu z areálu hlasovat, čí rajská jim chutnala nejvíc. Jednoznačným vítězem se stal hotel Lanterna,“ uvedl ředitel Moravia Food Festivalu Vladimír Valouch z pořádajícího hotelu Octárna.
Pokrmy na Moravia Food Festivalu vařili šéfkuchař Lanterny Pavel Václavík a kuchař Jan Pavelka. Rajskou omáčku servírovali s pomalu pečeným vykostěným hovězím žebírkem a žemlovo-perníkovými noky. „Úspěch nás velmi potěšil, protože konkurence byla velká. Všechny zúčastněné restaurace mají skvělou gastronomii. Rajská omáčka šla u nás na odbyt tak moc, že jsme ji dokonce vyprodali dlouho před koncem festivalu. Úplně nejprodávanějším pokrmem na stánku Lanterny se ale nakonec k našemu překvapení stala mátová palačinka s lesním ovocem a makovou zmrzlinou. Maková zmrzlina je novinkou z „dílny“ našich kuchařů, zatím jsme ji příliš neprezentovali, ale nejspíš ji s takovou brzy zapracujeme do stálé nabídky naší restaurace,“ dodal vedoucí Spa hotelu Lanterna Antonín Škrabánek.
Podle informace pořadatelů navštívilo Moravia Food Festival na 2 500 návštěvníků.
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.