Štamgast & Gurmán

Když se poznatky o kávě propojí s gastronomií aneb Limitovaná edice Crealto

Když se poznatky o kávě propojí s gastronomií aneb Limitovaná edice Crealto

6. 6. 2013 – Nespresso představuje úspěšnou limitovanou edici kávy Crealto nově pro trh profesionálních kávovarů. Společnost Nespresso navazuje na úspěch loňské limitované edice Crealto, kterou si oblíbili domácí spotřebitelé, a představuje ji i pro trh profesionálních kávovarů. Je určená především pro segmenty HOREKA a kanceláře. Limitovanou edici kávy Crealto bude možné vychutnat v průběhu celého léta.

Káva Crealto s intenzitou 8, složená pouze z mytých druhů kávy Arabica, odkrývá své pražené tóny v nebývalé síle a s nezvyklou chuťovou stálostí. Tato vytříbená limitovaná edice byla inspirována světem a technikami vysoké gastronomie.

Alexis Rodriguez se inspiroval v kuchyni michelinského šéfkuchaře Maura Colagreca, který ke zpracování surovin přistupuje zcela inovativním způsobem. Alexis Rodriguez vytvořil ideální směs káv Arabica ze Střední a Jižní Ameriky a Indonésie vhodnou pro pomalé dlouhé pražení při nízkých teplotách (třikrát delší, než je ve společnosti Nespresso běžné). Tento způsob zaručuje, že se teplo dostane do středu každého zrnka a uvolní se tak jeho plná chuť. Podobně je tomu při vaření, kdy delší a pečlivý proces umožňuje extrakci a rozvinutí všech vůní a chutí.

„V Nespresso stále hledáme nové a inovativní způsoby zpracování kávy. Našim cílem je neustále překvapovat milovníky kávy, kterým chceme přinášet nečekané smyslové zážitky,“ uvedl Alexis Rodriguez, specialista na zelenou kávu ve společnosti Nespresso. „Kávy Nespresso právem patří do vysoké gastronomie, proto spolupráce s prvotřídními šéfkuchaři je naprosto logická. Výsledkem Maurova kreativního přístupu a nápaditých gastronomických technologií je právě káva Crealto.“

Nejvhodnějším způsobem, jak si kávu Crealto vychutnat, je samostatně jako espresso (40 ml) nebo s kapkou mléka, které dá vyniknout praženým tónů i výjimečné chuťové stálosti a plně se rozvine jemné aroma burských oříšků. Cappuccino pak odhalí tóny planých ořechů.

Název kávy Crealto je kombinací slov „Createur“ a „Alto“, která referují k vysoké gastronomii. Káva limitované edice bude uzavřena v žíhané hnědo-bílé ploché kapsli, jejíž design má připomínat vysokou gastronomii, kde kuchaři podobným způsobem zdobí své kulinářské výtvory.

Mauro, hvězda špičkové gastronomie, adaptoval pro segment HOREKA čtyři netušené recepty, kde vynikne pravá chuť kávy Crealto - „Dark Coco Zest“, „Pistáciový samet“„Espresso orientálních vůní“„Pomerančové osvěžení“.

Limitovaná edice Crealto bude celosvětově dostupná od počátku června po celé léto 2013.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Autor/zdroj: Gatroplus.cz
Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz