6. 6. 2013 – Sluneční paprsky a vůně přicházejícího léta lákají do přírody a ke sportu a málokdo z nás ještě nevyrazil alespoň na svižnější procházku či malý výlet. Znatelně více se pohybujeme a tělo nastartované po dlouhém zimním odpočinku si žádá i více energie pro tyto aktivity. Ale kde energii stále brát? Pokud vás zmáhá únava, zkuste si pomoci konzumací těch správných potravin.
Obvyklým řešením bývá volba různých energetických nápojů, které ale nemusí zrovna přispívat zdravému životnímu stylu. Organismus sice nabudí, ale mohou zvyšovat krevní tlak či obsahují řadu chemických látek. Pokud hledáte skutečně efektivní zdroj energie bez jakýchkoliv problematických vedlejších účinků, zkuste 100 % zelený čaj Matcha.
Tento klenot japonské gastronomie má účinky 10x silnější než běžný zelený čaj a navíc obsahuje 137x více antioxidantů. Je ideálním nápojem pro podporu zdravého životního stylu, pro redukční programy, k vyrovnání energetické hladiny nebo detoxikaci organismu. Zároveň zlepšuje soustředění a je účinným pomocníkem při relaxaci. Vhodný je i pro jedince, kteří bojují se specifickou chutí zeleného čaje. Matcha velice dobře přejímá různorodé příchutě, takže pomocí pár kapek citrónu či sirupu je možné vykouzlit nepřeberné množství originálních nápojů. Například pro přípravu osvěžujícího drinku Matcha Sirup postačí důkladně smíchat 2 g Matcha, 1 cl bezinkového nebo marakujového sirupu a 2,5 dl studené vody.
Při přípravě všech nápojů z čaje Matcha je nezbytně nutné důkladně rozmíchat samotný čajový prášek. Vzhledem k tomu, že nedochází pouze k jeho louhování, ale přímo ke konzumaci, doporučujeme k přípravě používat šejkr a trochu „hrubé síly“. Tím zajistíte nejkvalitnější smíchání čaje a vody. Pokud si do 30. června 2013 objednáte dvě balení čaje Matcha, dostanete praktický šejkr jako dárek. A na vyzkoušení si v něm rovnou umíchejte 2 g Matcha, 2 lžíce citrónové šťávy a 3 dl vody. Protřepat, nemíchat a letní Matcha Ice Tea je na světě.
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.