14. 6. 2013 – Proč špinit několik hrnců a pánví? Jídlo připravené v jednom hrnci je jednoduché, chutné a přitom je to velmi praktické.
Odpadnou vám tak starosti, kam to všechno dát a kdo to bude umývat. Partnerský web Vše o vaření pro vás na tento víkend připravil několik takových receptů. My vám přinášíme několik z nich. Dobrou chuť!
Počet porcí: 5
Ingredience:
Postup přípravy:
V hrnci nechte rozpustit máslo, přidejte nakrájenou cibuli, orestujte, přidejte mouku a za stálého míchání přilévejte mléko,nebo smetanu a nakonec vývar. Přidejte muškátový oříšek, brokolici, posypte pepřem a vařte 20 minut. Mezitím nastrouhejte mrkev a sýr a obojí přidejte k měkké brokolici. Povařte 5 minut a hned podávejte.
Počet porcí: 4
Ingredience:
Postup přípravy:
Hovězí maso nakrájejte na stejné kostky, ty zprudka pečte na oleji, až jsou ze všech stran opečené dočervena. Pak přidejte nakrájenou cibuli a osmahněte ji. Přidejte sůl, koření, podlijte trochou vody a zvolna duste pod poklicí. Zvlášť v osolené vodě nejprve nechte nabobtnat a pak vařte kroupy. Očistěte si zeleninu a nakrájejte ji na větší kousky. Když je maso zpola měkké, přidejte zeleninu, navrch zasypte kroupami a velmi zvolna (případně v troubě) přikryté duste. Nakonec přidejte máslo, posekanou zelenou petrželku a vše promíchejte. Podávejte s chlebem.
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.