Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Oslava dobrého jídla, to je Apetit Piknik

Oslava dobrého jídla, to je Apetit Piknik

17. 6. 2013 – PRAHA – Slané, sladké, kyselé… Všechny chutě a barvy, co si jen dokážete představit. Redakce časopisu Apetit návštěvníkům nabídne v sobotu 22. června slané i sladké dobroty a spoustu zábavy.

V parku na Karlínském náměstí v Praze se to bude hemžit farmáři, maloproducenty, kulinářskými hvězdami i milovníky dobrého jídla. Apetit Piknik je již tradiční akce, kde se potkávají profesionálové i amatéři a gastro nadšenci. Návštěvníci okusí bezkonkurenční koláče, muffiny, paštiky, džemy… Jednodenní festival začíná v 10 hod. dopoledne a potrvá až do večerních 19 hod. Celodenním program provede Veronika Koloušková a hudba rádia EXPRES.

 

 

 

Co ochutnáte

Apetit Piknik dává příležitosti domácím kulinářům, blogerům, maloproducentům i profesionálům. Návštěvníkům se představí například Zuzana Dvořáková, která se specializuje na laskominy jako svatební dorty, francouzské makronky, dárkové cupcaky s marcipánem, sezonní dezerty.
Lucie Švejdová představí svou francouzskou venkovskou paštiku, drůbeží pâté, čatní, domácí pečivo a celozrnný banánový chlebíček se švestkami. Veronika Ertlová zas zdobí cupcaky, peče cake pops, whoopie pies i slané a sladké koláče… 
Dobroty s příběhem
představí lidé s menátlním postižením, kteří vařili v rámci své pracovní terapie. Každý výrobek je tak příběhem pomoci. K ochutnání budou naložené hermelíny, utopenci nebo čokoládová lízátka . Pivovar Kocour přesvědčí každého, že pivo se nerovná jen chlazená desítka v lednici. Kocur vyrábí tradiční polotmavý ležák s přídavkem višňové esence nebo svrchně kvašená piva Sumeček 11° a Samuraj 14°. Cidrerie je osvěžující cider, který vznikl kombinací českých jablek a bretaňských postupů. Mírně alkoholický a perlivý fermentovaný jablečný nápoj, který je čím dál více oblíbený nejen na západě, ale i u nás.

Live cooking show, volba nejlepšího kulináře a kapely k nakousnutí

Kromě jídla budou k zakoupení i kuchařky z Edice Apetit a jak organizátoři slibují, budou za ‚piknikové ceny‘. Doprovodný program je plný soutěží o zajímavé ceny, live cooking show a workshopů. Stejně jako v předešlých letech bude volen nejlepší kulinář.

Piknikovou náladu zpříjemní i hudební doprovod v podání kapel k nakousnutí. Zahraje pražská taneční funkpopová skupina Chamber Worcester, pokračovat budou The Brownies a zpěvačka Annamárie d’Almeida. Odpoledne naladí návštěvníky Steakhouse Orchestra se svými hudebními prvky plných rocku, klasické hudby i tónů elektra a jazzu. Pražská futu-rollová kapela A Banquet pak zakončí gurmánský den.

Děti si také přijdou na své

Pro malé gurmány je připraven program pro děti, a tak ani jim nepřijde dlouhá chvíle. Lákat je bude skákací hrad, kulinářské workshopy i výroba kuchařských čepic. Program pro děti je připraven pod záštitou DDM Karlínské Spektrum.

Protože to bude piknik jak víno, nezbytností je deka, piknikový koš a hry.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz