Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Předprodej menu a akcí doprovodného programu festivalu Jídlo z blízka je v plném proudu

Předprodej menu a akcí doprovodného programu festivalu Jídlo z blízka je v plném proudu

1. 7. 2013 – BRNO – Jste milovníci dobrého jídla a zajímáte se o jeho původ? Právě pro vás se od 8. do 31. července vaří v osmnácti brněnských restauracích jedinečná tříchodová menu z regionálních surovin za festivalové ceny.

V nabídce restaurací najdete čerstvé pstruhy z Moravského krasu, šťavnaté králičí, jehněčí, vepřové i hovězí maso z ekofarem na Valašsku a Vysočině nebo jihomoravskou zvěřinu a těšit se můžete i na využití čerstvých bylinek, sezónní zeleninu, jahody, maliny i sluncem provoněné třešně či meruňky ze Znojemska.

Prozkoumejte příběh surovin, zamluvte si stůl na www.jidlozblizka.cz a ochutnejte jižní Moravu na jedné z největších gurmánských událostí tohoto roku v Brně! Nikde jinde nepoznáte JÍDLO Z BLÍZKA TAK ZBLÍZKA.

Letní festival má také doprovodný program, na jehož 26 akcích můžete povečeřet s kulinářskými hvězdami nebo se osobně seznámit se sedláky, vinaři, malovýrobci delikates i šéfkuchaři, kteří svoji práci nepřestali dělat s láskou. Pod jejich laskavým dohledem si můžete vyzkoušet tradiční řemesla, naučit se klasické recepty nebo ocenit půvab moravských vín.

„Pro opravdové gurmety jsme letos přichystali atraktivní motiv k vyzkoušení co nejvíce festivalových menu. Každý, kdo navštíví více než 5 restaurací, bude zařazen do slosování o 20 hodnotných cen od partnerů festivalu“, říká Tom Václavík ze sdružení Slow Food Brno, jež festival organizuje.

A pokud máte rádi dobré víno od moravských vinařů, mají pro vás organizátoři další bonus k návštěvě festivalu Jídlo z blízka. „Každý, kdo si zakoupí menu nebo se zúčastní některé z akcí doprovodného programu, získává automaticky zdarma jednu vstupenku na podzimní vinařský festival Víno z blízka v hodnotě 690 Kč. Festival Víno z blízka proběhne v historických brněnských sklepích od 8. 11. do 8.12. 2013“, dodává Lucie Frgalová ze Slow Food Brno.

Labužnické menu „Od vidlí až na vidličku“ si můžete vychutnat od 8. do 31. července v brněnských podnicích Bistro Franz, Bohéma, Borgo Agnese, Boulevard, Green, Jakoby, Kavárna Era, La Bouchée, Leporelo+, Noem Arch, Palazzo, Pavillon, Prominent, Ristorante Piazza, Šelepka, Tomato, U Fidela a Zlatá Veverka.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Autor/zdroj: foto: Jídlo z blízka.cz
Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz