3. 7. 2013 - RÝMAŘOV - Dva červencové víkendy v restauraci Hotelu Slunce v Rýmařově budou Chuti Jeseníků zasvěceny speciálně. Milovníci dobrého jídla ochutnají „netradičně“ tradiční jesenické pokrmy, loučenské pivo Kvasslav, všechny chutě Vitaminátoru a další tradiční i netradiční Chutě Jeseníků.
„V projektu Chuť Jeseníků jsme zapojeni od samého začátku, tedy již třetím rokem budeme na Slunci vařit tradiční kuchyni. Jesenickou kuchyni u nás můžete ochutnat, nejen v průběhu festivalu Chuť Jeseníků, který probíhá od června až do konce září, ale po celý rok. Ve spolupráci s panem kuchařem Milanem Macháčkem - medailistou světových kulinářských soutěží jsme pro Vás připravili tradičné jesenické speciality, které můžete ochutnat celoročně“ uvedla manažerka hotelu Karla Valová.
Speciální víkendové akce zaměřené na Chuť Jeseníků proběhnou 5.-7.7.2013 a 19.7. – 21.7.2013. Pro tyto víkendy vybrali kuchaři tradiční, přesto téměř neznámá jídla z Jeseníků. K ochutnání bude Pradědova bramborová polévka s houbami nebo Cibuláčův boršč s medem od Rešovských vodopádů. Z hlavních pokrmů si pak bude na výběr například Špeková pečeně s chlebovou omáčkou, Horský bigos či Rýmařovská roštěná s plátky pečených brambor. Jakou sladkou tečkou na závěr vybrali naši kuchaři Waflové skládanečky, které se připravují z brambor. „Představa bramborové buchty možná není na první dojem příliš přitažlivá, ale počkejte až ochutnáte!“ dodává s úsměvem Karla Valová.
Co se týče nápojů - Chuť Jeseníků nabízí loučenské pivo KVASSLAV, které se vyrábí z nejkvalitnějších tradičních tuzemských surovin a představíme všechny chutě 100% moštu Vitaminátor.
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.