Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Hlavní surovinou Bioslavností je pohanka

Hlavní surovinou Bioslavností je pohanka

8. 7. 2013 – STARÉ MĚSTO POD SNĚŽNÍKEM – Druhou červencovou sobotu 13. 7. propuknou ve Starém Městě pod Sněžníkem již 8. Bioslavnosti. Letos představí známou neznámou pohanku. Hudební program nabídne svéráznou muziku kapely Gipsy.cz, Yellow Sisters i Sunflower Caravan.

Od minulého ročníku věnují organizátoři Bioslavnosti vždy jedné plodině. Loni byly zasvěceny pšenici špaldě, letos bude návštěvníky provázet plodina našich předků - pohanka. S tématem pohanky bude souviset celý program, připravované pokrmy i prohlídka nově otevřené bezlepkové balírny.

Po celý den mohou návštěvníci ochutnat pokrmy připravené především z bio surovin PRO-BIO. A skutečnost, že bio není jen strava pro vegetariány, potvrdí široká nabídka masitých jídel, grilovaní pstruzi či beran na rožni. S tématem pohanky bude souviset samozřejmě i občerstvení připravované z pohankových surovin vhodné pro celiaky.

Osmiletá tradice

Tradice Bioslavností začala před osmi lety. Vznikly s ideou seznámit návštěvníky aktivní a zábavnou formou s provozem firmy, produkty a celkově s činností celé společnosti PRO-BIO. S jejich aktivitami je neoddělitelně spojen region a okolní krajina a proto se v programu Bioslavností pravidelně objevují i různé exkurze na okolní farmy a místa s přírodními zajímavostmi. A jelikož podnikání firmy PRO-BIO není uzavřené od okolního dění a mají mnoho kolegů z oboru, jejichž práci stojí za to představit. Na akci jsou pravidelně zváni i další ekofarmáři a výrobci biopotravin a tradičních rukodělných produktů. Zákazníci zde tak naleznou pestrou nabídku produkce zahrnující například čerstvé mléčné produkty, vína, pečivo či výrobky z projektů Fair Trade.

Gipsy.cz a Yellow Sisters jsou hlavním hudebním programem

Důležitou částí Bioslavností je i jejich kulturně-hudební program. Hudba provází akci po celý den a ve večerních a nočních hodinách vrcholí vystoupením hlavní kapely. V minulých letech hráli na Bioslavnostech například Plastic People of the Universe (2012), Blue Efect (2009), Hradišťan (2008) a Mňága a Žďorp (2007).

Hlavní hudební scéna bude letos patřit kapele Gipsy.cz a českému ženskému vokálnímu kvartetu Yellow Sisters. Dále bude návštěvníky provázet hudba kapel 380 V, Poletíme, Sunflower Caravan a dívčí kapela s bubny Spálený sušenky.

Děti se nudit nebudou

Na Bioslavnosti často přijíždějí návštěvníci s celou rodinou včetně těch nejmenších, na které také se taky myslí. Připraven je pro ně celodenní dětský koutek s hrami, soutěžemi, divadélkem a dalším zábavným programem. Čeká je divadelní představení - O tom, jak udatný Špaldík zachránil království BIOHARMONIE a Jak medvědi vařili, Špaldíkův dětský koutek, který organizačně zajistí SEV Doris ze Šumperka, či cirkusové šapitó. Pro děti je připravena soutěž o nejhezčí Pohanku a Pohánka.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Autor/zdroj: foto: probio.cz
Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz