17. 7. 2013 - PRAHA - Hlavním důvodem oblíbenosti růžového vína je osvěžení během letní sezony. Přinášíme vám několik tipů z internetového obchodu global-wines.cz, které ocení milovníci vyvážené ovocné chuti a příjemného aroma.
Víno ze španělského vinařství Freixenet má malinově růžovou barvu. Vyznačuje se svěží ovocnou vůní s jasně rozpoznatelným aroma tradičně vyráběných sektů, nechybí ani podmanivé tóny malin a tvarohu. Čerstvá zakulacená chuť s jemným perlením a vyrovnanou kyselinou je podpořena dotekem jahod a máslových sušenek. Jedná se o harmonické, středně dlouhé víno, které je ideálním společníkem na letní terasy, zahrady nebo pro jiné formy osvěžení.
Tato klasika z francouzské vinařské oblasti Provance potěší milovníky ovocné a svěží vůně. Nadchne vás příjemnou a komplexní chutí, kterou doprovází aroma s tóny zralého peckovitého ovoce. Víno podávejte vychlazené, ideální teplota se pohybuje kolem 9 stupňů Celsia. K růžovému vínu se skvěle hodí těstoviny, grilované pokrmy, ale také tvrdé a polotvrdé sýry.
Lososově zbarvené legendární francouzské víno pochází z oblasti Loire. Osloví milovníky středně plné až lehce nasládlé ovocné chuti, která se snoubí s vůní jahod. Je vhodným aperitivem nebo vínem ke grilovaným rybám, salátům, desertům a sýrům s modrou plísní. Víno zrálo dva až tři měsíce v nerezových tancích na kvasných kalech.
Vychutnejte si toto delikátní italské víno s růžovou barvou a třešňovými odstíny, které vás nadchne vyváženou a harmonickou chutí s delším ovocným závěrem. Víno se vyrábí v oblasti Toscana z lokálních červených odrůd a zraje v nerezových tancích. Rodina Antinori vlastní statek Santa Cristina již od roku 1946.
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.