Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Folklorní festival Sousedé již po sedmnácté roztančí Mikulov

Folklorní festival Sousedé již po sedmnácté roztančí Mikulov

19. 7. 2013 – MIKULOV - 17. ročník folklorního festivalu Sousedé bude zahájený tradičním Zarážením hory v podání NS Pálava dne 9. 8. 2013 v 18.00 hod. zpěvy pozvaných souborů. Představí se soubory z Čech, Slovenska i Rakouska.

Následující den pokračuje Roztančeným městem a hlavním gala programem na mikulovském Náměstí. Festival potrvá do konce víkendu, 10. 8. 2013.

Každoroční folklorní festival konaný na mikulovském Náměstí za účasti folklorních souborů z Moravy, Čech, Slovenska, Rakouska i jiných evropských či mimoevropských zemí. Festival je tradičně zahajován v pátek Zarážením hory - jedná se o starou vinařskou tradici, kdy do vinohradů již nesměl před sběrem nikdo vstupovat. Sobota dopoledne je vyplněna tanci a zpěvy na různých místech města pozvanými folklorními soubory, které tímto lákají diváky na odpolední hlavní program, který se koná na mikulovském Náměstí. Zde se všechny folklorní soubory předvedou s tím nejlepším ze svého repertoáru. Nedílnou součástí festivalu je i degustace vín místních vinařů ze spolku Moravín Mikulov.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Autor/zdroj: foto: nspalava.cz
Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz