Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Whisky Live Prague nabízí netradiční whisky i doutníkový koutek

Whisky Live Prague nabízí netradiční whisky i doutníkový koutek

29. 7. 2013 – PRAHA – V pátek 20. a v sobotu 21. září 2013 v nádherných historických prostorech Novoměstské radnice v samém centru Prahy se odehraje 'Whisky Live Prague' – dva zábavné dny plné poznávání a zejména ochutnávání těch nejlepších whisky světa a s tím spojenou zábavou.

Festival je určen jak pro zaryté milovníky whisky, kteří chtějí ochutnat whisky, které v Čechách nejsou běžně k dostání, tak pro naprosté laiky, kteří se chtějí s whisky pouze seznámit. Festival navazuje na podobné akce, které se již tradičně pořádají v různých zemích světa, jako například v Nizozemí, Belgii, Německu, Spojených Státech apod.

Program festivalu je rozdělen na dvě části – Masterclass a Cigar Corner. První bude věnována řadě vynikajících whisky, druhá se zaměří na doutníky, cigarety a tabáky. Pro mnoho lidí je kouření doutníků s pitím whisky neodmyslitelně spjato, proto pořadatelé na tuto skutečnost taky mysleli a věnovali jí část programu.

Co se Masterclass týče, jedná se vlastně o takovou rozšířenou ochutnávku whisky. Je to přednáška, kde samotný výrobce nebo distributor whisky blíže představí svou destilerku, druh whisky, novou značku apod. Řekne vám například více o způsobu výroby, historii značky, myšlenkách za onou whiskou či dopodrobna popíše chutě whisky. Součástí každého Masterclass je i ochutnávka whisky o které se hovoří. Můžete to tedy brát jako profesionálně vedenou degustaci whisky.

Pořadatelé budou pochopitelně klást důraz na whisky a bourbony. Návštěvníci se ovšem mohou těšit na již zmíněné doutníky, dýmky a tabáky. K vidění budou automobiloví veteráni a k ochutnání masné výrobky i koláče.

Whisky Live Prague podporuje mimo jiné i umění a během dvou dnů budou volně ke zhlédnutí výstavy tří umělců. Své obrazy představí umělkyně Marie Doležalová. Fotografka Linda Zhengová, nar.1995, studující English College Praha ukáže své fotografie a dalším autorem, který v rámci festivalu představí svá umělecká díla je Jiří Melnyčok, jenž je členem Jednoty umělců výtvarných.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz