Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Kdy a kam zajít na farmářské trhy na Zlínsku

Kdy a kam zajít na farmářské trhy na Zlínsku

5. 8. 2013 – ZLÍNSKO – Farmářské trhy s nabídkou čerstvé zeleniny a ovoce fungují i přes léto. Přečtěte si kdy a kam zajít v nejbližších dnech.

Valašské Meziříčí

V pátek 9. srpna obsadí hlavní náměstí ve Valašském Meziříčí tradiční Farmářské trhy. Nabídnou jako vždy produkty od regionálních pěstitelů a výrobců.

Napajedla

Farmářský a řemeslný trh bude možné navštívit v sobotu 10. srpna na Masarykově náměstí v Napajedlech, začne v 8 hodin a potrvá do 16 hodin.

Bude možné zde zakoupit vše od domácích potravin až po rozmanité ruční výrobky. Nebudou chybět sazenice, čerstvé i sušené bylinky, koření a sezónní zelenina. Těšit se lze také na frgály, kozí sýry, domácí uzeniny, víno z černého rybízu, domácí bzenecké pivo a mnoho dalšího. Bude zde také bohatá nabídka občerstvení, stánek Pěstuj a vyměňuj, kde mohou zájemci sdílet své zahrádkářské výpěstky či rady a také výborný kompost pro zahrádky.

Řemeslný trh bude zaměřen na tradiční řemesla i s ukázkou výroby výrobků. Pozvánkou na odpolední program bude vystoupení valašského souboru Bača z Valašského Meziříčí. Na Farmářský a řemeslný trh bude volně navazovat setkání folklórních souborů tří národopisných oblastí Slovácka, Valašska a Hané Moravské chodníčky v 16 hodin.

Zlín

Zlínský trh Pod Kaštany u Zámku funguje pravidelně i přes prázdniny. Denně tam můžete nakoupit čerstvou zeleninu a ovoce od pondělí do pátku od 7 do 16 hod a v sobotu od 7 do 13 hod.

Uherské Hradiště

V sobotu 10. srpna proběhne Selský trh také na Mariánském náměstí v Uherském Hradišti. Návštěvníci se mohou těšit na bohatý sortiment nabízených produktů, např. mléko a jogurty, různé druhy masa včetně netradičního pštrosího, pekařské výrobky, ovocné šťávy, ale také sazeničky zeleniny a květin a mnoho dalšího. Město pověřilo organizací trhů občanské sdružení Kunovjan, které tímto vyzývá další regionální výrobce a zemědělce, aby využili této příležitosti, přihlásili se k účasti a na Selských trzích nabídli své produkty.

Kvalita prodávaného zboží bude ověřovaná přísnými podmínkami a pravidly stanovenými v Definici a Kodexu Selských trhů v Uherském Hradišti.

 

Máme pro vás také tipy na lahodné recepty naší blogerky Lucie, inspirujte se třeba camembertem s rybízovým čatní nebo placičkami se špenátem a jarní cibulkou.

Všechny recepty najdete zde.


Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Autor/zdroj: foto: mesto-uh.cz
Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz