7. 8. 2013 – LUHAČOVICE – Pět hotelových šéfkuchařů z Resortu Luhačovice se již 17. srpna vyšvihnou na Food Festivale v Luhačovicích. Labužníkům a gurmánům nabídnou několik cooking show. Na menu je například dýňové cappuccino, hruškovou polévku nebo pošírovaného pstruha.
Těžko říct s čím začít. Nabídka Food Festivalu Resortu Luhačovice je opravdu pestrá a neuvěřitelně lákavá. Respektovaní kuchaři, soutěže a především lákavé menu hotelových domů.
Třeba entomofagie. Nebojte se, žádná deviace, ale světově oblíbené pojídaní hmyzu. U nás si své milovníky teprve získává, ovšem v Asii a Africe jsou brouci a žížaly vítanou pochoutkou. Na Food Festivalu Resortu Luhačovice se o entomofagii můžete dozvědět více od Martina Žočka z hotelu Vega. Koho téma neláká, může dát přednost poněkud klasičtější cooking show. Jiří Kudláček z Wellness hotelu Pohoda má v rukávu tipy na přípravu letních salátů a chutných dresinků, Peter Babol‘ z Augustiniánského domu přidá pár rad na správnou grilovačku, o rybách popovídá Petr Stádník, o ústřicích zase Stanislav Zukal z Juliene Culinary Institute. O míchané letní nápoje se postará David Neumann, který je nejen mistrem ČR ve flair barteningu, ale také vicemistr Evropy ve stejné disciplině.
Raději degustujete, než se jen díváte a posloucháte? Pak budete spokojeni s nabídkou hotelových šéfkuchařů. Vytříbená menu jsou opravdovým skvostem, který uspokojí vaše chuťové buňky. V nabídce je dýňové cappuccino, hrušková polévka, paté z drůběžích jatýrek s jablečným chutney i konfitovaná krkovička. Menu se většinou skládá z tří chodů. Protože se kuchaři chtějí opravdu předvést, uspořádali mezi sebou malou soutěž o velkou výhru – titul nejlepší hotelové restaurace Resortu Luhačovice v roce 2013. Hodnotit budou sami návštěvníci, vyhraje pouze ten nejlepší.
Během festivalu také dojde k uvedení tzv. Luhačovického koláče. Tak zvaně proto, že vlastně ještě nemá jméno. Pořadatelé prozradili, že se na vzniku jména budou podílet sami návštěvníci festivalu a tento tajemný dezert bude obsahovat škvarkové sádlo, mák a povidla…
Rodiny s dětmi budou určitě spokojeny. I na ně totiž organizátoři festivalu mysleli, a proto zařídili pro nejmenší program Českého animačního teamu. Dětský koutek, diskotéka nebo minigolf jsou parádní aktivity, jak strávit část na festivale.
Dospělí se mohou těšit na afterparty s DJ’s, skupinou Aquastic nebo Tabák – Kabát Revival. Ohňostroj zakončí pestrý den plný dobrého jídla, pití a zábavy.
Kdo nestihne Food Festival Resortu Luhačovice v sobotu 17. srpna, může festivalová menu ochutnat ještě dva týdny po skončení v jednotlivých hotelových domech.
Podrobný program najdete zde.
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.