Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Food Festival v Luhačovicích nabídne valašské speciality i netradiční kombinace

Food Festival v Luhačovicích nabídne valašské speciality i netradiční kombinace

7. 8. 2013 – LUHAČOVICE – Pět hotelových šéfkuchařů z Resortu Luhačovice se již 17. srpna vyšvihnou na Food Festivale v Luhačovicích. Labužníkům a gurmánům nabídnou několik cooking show. Na menu je například dýňové cappuccino, hruškovou polévku nebo pošírovaného pstruha.

Těžko říct s čím začít. Nabídka Food Festivalu Resortu Luhačovice je opravdu pestrá a neuvěřitelně lákavá. Respektovaní kuchaři, soutěže a především lákavé menu hotelových domů.

Třeba entomofagie. Nebojte se, žádná deviace, ale světově oblíbené pojídaní hmyzu. U nás si své milovníky teprve získává, ovšem v Asii a Africe jsou brouci a žížaly vítanou pochoutkou. Na Food Festivalu Resortu Luhačovice se o entomofagii můžete dozvědět více od Martina Žočka z hotelu Vega. Koho téma neláká, může dát přednost poněkud klasičtější cooking show. Jiří Kudláček z Wellness hotelu Pohoda má v rukávu tipy na přípravu letních salátů a chutných dresinků, Peter Babol‘ z Augustiniánského domu přidá pár rad na správnou grilovačku, o rybách popovídá Petr Stádník, o ústřicích zase Stanislav Zukal z Juliene Culinary Institute. O míchané letní nápoje se postará David Neumann, který je nejen mistrem ČR ve flair barteningu, ale také vicemistr Evropy ve stejné disciplině.

Dýňové cappuccino uspokojí ty nejnáročnější

Raději degustujete, než se jen díváte a posloucháte? Pak budete spokojeni s nabídkou hotelových šéfkuchařů. Vytříbená menu jsou opravdovým skvostem, který uspokojí vaše chuťové buňky. V nabídce je dýňové cappuccino, hrušková polévka, paté z drůběžích jatýrek s jablečným chutney i konfitovaná krkovička. Menu se většinou skládá z tří chodů. Protože se kuchaři chtějí opravdu předvést, uspořádali mezi sebou malou soutěž o velkou výhru – titul nejlepší hotelové restaurace Resortu Luhačovice v roce 2013. Hodnotit budou sami návštěvníci, vyhraje pouze ten nejlepší.

Během festivalu také dojde k uvedení tzv. Luhačovického koláče. Tak zvaně proto, že vlastně ještě nemá jméno. Pořadatelé prozradili, že se na vzniku jména budou podílet sami návštěvníci festivalu a tento tajemný dezert bude obsahovat škvarkové sádlo, mák a povidla…

Radost dětí všude kolem

Rodiny s dětmi budou určitě spokojeny. I na ně totiž organizátoři festivalu mysleli, a proto zařídili pro nejmenší program Českého animačního teamu. Dětský koutek, diskotéka nebo minigolf jsou parádní aktivity, jak strávit část na festivale.

Barevná podívaná na konec

Dospělí se mohou těšit na afterparty s DJ’s, skupinou Aquastic nebo Tabák – Kabát Revival. Ohňostroj zakončí pestrý den plný dobrého jídla, pití a zábavy.

Kdo nestihne Food Festival Resortu Luhačovice v sobotu 17. srpna, může festivalová menu ochutnat ještě dva týdny po skončení v jednotlivých hotelových domech.

Podrobný program najdete zde.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Autor/zdroj: foto: www.resort-luhacovice.cz
Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz