12. 8. 2013 – TŘEBOŇ – Bohatý gastronomický program s pestrou nabídkou ryb a jiných gastro specialit slibuje 9. ročník Rybářských slavností, které se budou konat 23. – 25. 8. v jihočeské Třeboni.
Pro milovníky ryb to bude ráj! Těšit se mohou na různě připravované ryby a rybí pokrmy. Šéfkuchaři budou připravovat speciality z ryb. Těšit se mohou na prodej uzených ryb i ryb z komína, opékání divočáka z honidby Rybářství Třeboň a mnoho dalších specialit.
Na Sádkách a v Prodejně ryb společnosti Rybářství Třeboň bude v sobotu a v neděli den otevřených dveří, exkurze, výstavka živých ryb a prodej živých ryb, uzených ryb a výrobků z ryb.
V rámci Rybářských slavností 2013 se budou konat rybářské závody Třeboňský kapr 2013 a chytat se bude na největším rybníce v Jihočeském kraji i v celé České republice - na rybníce Rožmberk. Třeboňský kapr jsou největší závody na chovné vodě a mezi rybáři se jedná o uznávaný závod.
Třeboňský kapr je dokonce držitelem rekordu v největším počtu nachytaných ryb během určité doby. Podařilo se to během soutěže v roce 2001, kdy 462 účastníků rybářských závodů ulovilo v průběhu 6 hodin celkem 1191 kusů ryb. Rekordu bylo dosaženo 25. srpna 2001 na rybníku Žíteč v Chlumu u Třeboně. Akci zaznamenala Agentura Dobrý den, která kontroluje české rekordy. Pokus o rekord a pak jeho dosažení organizoval Třeboňský kapr s firmou Sport Vacík Pelhřimov.
Rybářské slavnosti 2013 se budou konat na Louce u Zlaté stoky a v objektu Vinotéky Radka a na Sádkách Rybářství Třeboň na Sádecké ulici.
Doprovodný program je zajímavý pro každého. Rodiče si poslechnou živý hudební doprovod a děti se zabaví u výtvarných workshopů při výrobě keramických kapříků nebo loutkového divadla. Rybářské slavnosti jsou již tradicí a k Třeboni a jihočeskému regionu obecně neodmyslitelně patří.
Na Rybářských slavnostech se setkáte i s historickým náčiním rybářů nebo ceremoniálu pasování do rybářského cechu. (viz fotografie níže)
Pátek 23. 8. 2013
Sobota 24. 8. 2013
Neděle 25. 8. 2013
Volným pokračování rybářských slavností jsou podzimní výlovy. Během podzimu bude probíhat velké množství výlovů, slavnostní výlov rybníka Rožmberk bude zřejmě nejvelkolepější.
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.