Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Gurmánské potěšení na Food Festivalu v Luhačovicích

Gurmánské potěšení na Food Festivalu v Luhačovicích

14. 8. 2013 – LUHAČOVICE – Třikrát se vyspíte a už to bude… Food Festival Rosortu Luhačovice proběhne v sobotu 17. srpna. Připravte své chuťové buňky na návštěvu ráje.

Pořadatelé festivalu, Resort Luhačovice, promýšlel program opravdu do důsledků. Hlavními body programu je špičkové degustační menu 5ti hotelových domů – Wellness&Spa hotel Augustiniánský dům, Hotel Vega, Wellness hotel Pohoda, Hotel Vyhlídka, OREA Hotel Fontána. Šéfkuchaři se chtějí předvést, a tak vybrali to nejlepší, například Domácí cheeskacake s jahodovým pyré, Dýňové cappuccino s restovanými tykvovými semínky, Hrušková polévka zdobená mátovou šlehačkou nebo Krém z mladé mrkvě se zázvorem a sněhovou pusinkou.

Festival představí také cooking shows a přinese zajímavá témata z oblasti gastronomie jako piknikování, jak na ryby nebo předvede sabráž sektů. Exotikou jistě bude exkurze do světa entomofagie, tedy světově oblíbeného pojídání hmyzu. Této oblasti rozumí šéfkuchař Petr Žočka z hotelu Vega. Pokud si nesmíte nechat něco ujít, pak je to show mistra ČR ve flair bartendingu Davida Neumanna. Odborník na slovo vzatý předvede kejkle jako v cirkuse.

Poznej Jelínka, zajdi do Mléčného baru, ochutnej výtečnou kávu

Vedlejší program nabídne ochutnávky ve stáncích 5ti hotelových domů, slepou ochutnávku výrobků Rudolfa Jelínka pod názvem „Poznej Jelínka“. Mléčným barem se představí Mlékárna Valašské Meziříčí. Vinaři ocení vína z moravských sklepů a českých vinohradů. „Kafaři“ zas výtečné voňavé kávy od profesionálních baristů.

Soutěživé povahy se vyřádí při soutěži v poznávání exotického ovoce s TEKOO Reality „Exotika na jazyku“. Z dalších soutěží zmiňme soutěž o mléčné výrobky Mlékárny Valašské Meziříčí nebo Zlaté vařečky Resortu Luhačovice – putovní pohár pro hotel s nejchutnějším menu, o který budou bojovat samotné hotely, respektive šéfkuchaři a o jejímž vítězi rozhodnou návštěvníci.

Program všude kolem

Děti si čas strávený na Food Festivalu mohou užít v dětském hracím koutku, který bude řídit zkušený Český animační tam, při minigolfu nebo na dětské diskotéce.

Závěr dne slibuje zábavu při dobré hudbě. Fire Rice, Aquastic, Tabák – Kabát Revival návštěvníky přenesou do víru noci. Ohňostroj ve vší slávě oslaví povedený den. Pro ty, jimž se bude noc zdát ještě mladá je připravena afterparty s DJs.

Celý program ke stažení zde.

 

>>>SOUTĚŽ<<<

Zapojte se do soutěže o dva vstupy do wellness pro dvě osoby v Augustiniánském domě v Luhačovicích. Po přečtení tohoto článku, jistě odpovíte na soutěžní otázku správně…;) Více ZDE.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Autor/zdroj: foto: Resort Luhačovice, www.augustian.cz
Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz