16. 8. 2013 - Více než stovka motorek Harley Davidson se sjede v neděli 18. srpna 2013 na nádvoří Plzeňského Prazdroje Motorkáři za sebou budou mít 24 hodinovou jízdu „500 mil Bohemia“, tj. 805 km po vybrané trase v Čechách.
Nejedná se o závod, účelem je projet danou etapu ve stanoveném časovém rozmezí. Svou jízdu motorkáři ukončí právě v areálu Plzeňského Prazdroje, kde uhasí žízeň nealkoholickým pivem Birell. Akce je přístupná široké veřejnosti.
Motorky nejrůznějších značek ze západních Čech se do Plzně pravidelně sjíždějí dvakrát ročně na 1. máje a na svátek sv. Václava, aby společně zahájily a ukončily sezonu. Letos k těmto setkáním přibude ještě další, a to setkání známých Harley Davidson - u příležitosti „500 mil Bohemia“. Motorky mezi sebou nezávodí, ale naopak společně projíždějí předem stanovenou trasou v délce 500 mil, a to vše během 24 hodin.
První motorky do Plzně dorazí pravděpodobně již kolem 9 hodiny ráno, nejvíce jich však přijede mezi 11 a 14 hodinou. Účastníci „500 mil Bohemia“ nemusí být v žádném klubu, ani nemusí mít žádné členství – jedinou podmínkou je být jezdcem vlastní motorky Harley Davidson/Buell.
Aby organizátoři předešli závodění, budou otevírat stanoviště v určitém časovém rozmezí dle itineráře, tj. ten, kdo přijede dříve, bude muset na kolegy čekat, naopak opozdilci už v jízdě nepokračují. Na každém stanovišti dostanou jezdci další itinerář, který je dovede k následujícímu kontrolnímu bodu.
První ročník 24hodinové jízdy motocyklů bude ukončen právě na nádvoří Plzeňského Prazdroje. V restauraci Na Spilce na nádvoří bude pro všechny zúčastněné nachystán oběd a nealkoholické pivo Birell.
„Ne každý den se sejde tolik motorek Harley Davidson na jednom místě, a proto nás velice těší, že svou spanilou jízdu ukončí právě u nás v pivovaru. Pro jezdce jsme připravili nealkoholické pivo Birell, abychom si společně připomněli, že za volant, resp. za řídítka alkohol nepatří“, říká Tomáš Raboch ze společnosti Plzeňský Prazdroj.
Více informací o závodu a jeho průběhu naleznete na www.500mil.cz.
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.