Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Loučíme se s prázdninami

Loučíme se s prázdninami

26. 8. 2013 – ZLÍNSKO – Poslední srpnový týden je třeba si užít, neboť se loučíme s létem a prázdninami. Nechte se zlákat pestrou nabídkou, jak prožít poslední prázdninové dny na Východní Moravě – hudba, western, folklor, umění…

Z natáčení slavného filmu Amadeus

KROMĚŘÍŽ – V Arcibiskupském zámku v Kroměříži je možné až do konce srpna shlédnout výstavu fotografií Petra Našice dokumentující natáčení slavného filmu Amadeus Miloše Formana. Pro místní je velkou příležitostí zavzpomínat na dobu, kdy tento film vznikal a na snímcích možná také objeví sebe či své známé.

Tečka za prázdninami na hvězdárně

UHERSKÝ BROD– Hvězdárna v Uherském Brodě pořádá ve středu 28. srpna Tečku za prázdninami, což je zábavné odpoledne pro děti, které začne v 16 hodin. Nabídne besedu s astronomem, promítání filmů, vystoupení bude mít místní Šermířský klub, připraven je táborák. Letové ukázky rádiem řízených modelů předvedou členové Letecko-modelářského kroužku Prakšice – Pašovice, pracovníci Hvězdárny Vsetín předvedou vystřelování vodních raket. Za deště bude akce zrušena.

Rock-folk-pop-bigbítová kuchyně – koncert skupiny The Kitchen

VSETÍN – Vsetínské kulturní léto připravilo ve čtvrtek 29. srpna od 17 hodin na Dolním náměstí vystoupení vsetínské rock-folk-pop-bigbítové formace The Kitchen. Návštěvníky čeká pohodová muzika. Pokud bude pršet, koncert se neuskuteční.

Houslový koncert pro potěchu duše

LUHAČOVICE – V Luhačovicích se půjde v pátek 30. srpna na Koncert uznávané houslistky Gabriely Demeterové. Začne v 19:30 v Lázeňském divadle. Program nabídne výběr ze slavných sonát pro housle a klavír L. van Beethovena doplněný úryvky z jeho korespondence.

Cestou necestou až na Jurkovičovu rozhlednu

ROŽNOV POD RADHOŠTĚMPáteční večer bude možné prožít i na procházce na Jurkovičovu rozhlednu, která se nachází na Karlově kopci u Rožnova pod Radhoštěm. Stezka k ní vede z parkoviště u Mlýnské doliny po zelené turistické značce. Účastníci se na výlet vydají v 21 hodin. „Cesta vede lesem, tak baterky nebo čelovky s sebou!“ vzkazují organizátoři. Vstupné na rozhlednu je 15 korun, děti do šesti let neplatí.

Divoký západ se také loučí s létem

KOSTELANY – Milovníci koní a Divokého Západu můžou o nadcházejícím víkendu vyrazit na Ranč Kostelany na Kroměřížsku. V sobotu 31. srpna i v neděli 1. září zde budou k vidění ukázky westernového ježdění, známé westernové scénky, připravené budou soutěže, občerstvení a další zábava Programy budou začínat vždy v 13 a 17 hodin.

Dožínky na Soláni

ZVONICE NA SOLÁNI – Zvonice na Soláni na Vsetínsku zve v sobotu 31. srpna na Dožínky. „Pořad s názvem Už jsme všechno sežali, do snopečku svázali... čili dožínky na Soláni začne ve 14 hodin vystoupením folklorního souboru Troják z Valašské Bystřice,“ doplnila Eva Kysučanová ze Sdružení pro rozvoj Soláně.

Ohňová show i šermíři

ZÁMEK LEŠNÁ U VALAŠSKÉHO MEZIŘÍČÍ – Rozloučit se s prázdninami bude možné v sobotu v parku u zámku Lešná u Valašského Meziříčí. Pro malé i velké návštěvníky bude připraven program plný zábavy, ve kterém vystoupí šermíři, ohněstrůjci a hasiči. Nebude chybět ani večerní ohňová show. Začne se ve 14 hodin.

Z druhé strany Radhoště

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ – Na neděli 1. srpna připravilo zajímavý program Valašské muzeum v Rožnově pod Radhoštěm. Nazvaný je „Z druhé strany Radhoště“ a začne ve 14 hodin v Dřevěném městečku. V komorním amfiteátru vystoupí dva zajímavé soubory z Gruzie a Indonésie. „Gruzínský národní soubor Kolkha II je charakterizován jedinečným stylem písní a tanců této zakavkazské republiky, velkolepými kostýmy, polyfonními zpěvy a bohatými hlasy zpěváků. Indonéský soubor Amertha Bhavani Seni Gerak Budaya - Fakultas Ekonomi Universitas je součástí indonéské univerzity a zabývá se tradičními tanci a hudbou. Členové souboru nejen tančí, hrají a zpívají, ale zaměřují se také na historii indonéské kultury,“ prozradil Jindřich Ondruš, ředitel muzea.

Nabídku dalších akcí naleznete na www.vychodni-morava.cz.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Autor/zdroj: foto: Východní Morava, kostelany.cz, hvezdarnaub.cz
Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz