Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Ovčí sýry a zvěřinové speciality

Ovčí sýry a zvěřinové speciality

12. 9. 2013 – ROŽNOV POD RADHOŠTĚM – Na sobotu 14. září připravilo Valašské muzeum v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm akce hned ve dvou svých areálech – ve Valašské dědině a v areálu Dřevěného městečka. Obě akce lákají svým tradičním charakterem.

Dú Valaši dú, hore dědinú

Ve Valašské dědině se koná program s názvem „Dú Valaši dú, hore dědinú“ aneb Karpatský redyk 2013. Po celý den, od 10 do 17 hodin, je připraven bohatý program. „Těšit se můžete například na ukázky výroby salašnických nádob a zvonců křapáků, výrobu a prodej ovčích sýrů, výrobků z ovčí vlny, ochutnávku tradiční lidové stravy z ovčích produktů, prezentaci plemen ovcí a koz a mnoho dalšího,“ slíbila za pořadatele Petra Zbranková. Karpatský redyk je mezinárodní projekt, jehož záměrem je ukázat zvyky, řemesla a způsob pastevectví a zachovávat ho takto živé. Součástí akce je putování 300 ovcí z Rumunska do České republiky po trase o celkové délce cca 1 200 kilometrů.

Myslivosti zdar

V areálu Dřevěného městečka se uskuteční program s názvem „Myslivosti zdar aneb Slavnosti loveckých hlaholů“, což je pořad k oslavě 90. výročí založení Československé myslivecké jednoty. Návštěvníci se mohou těšit na ukázky loveckých signálů, výstavu historických trofejí, výtvarné tvorby valašských myslivců, ukázky vábení zvěře. Pro děti jsou připraveny soutěže, chybět nebude přehlídka loveckých psů či ukázky práce s dravci. K občerstvení je připravena bohatá nabídka občerstvení se zvěřinovými specialitami, ke koupi myslivecké potřeby, pomůcky a vybavení. V 11 hodin se uskuteční Svatohubertská mše v areálu muzea. Celým dnem bude provázet Jožka Šmukař, který před 16. hodinou zazpívá s cimbálovou muzikou na komorním amfiteátru.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Autor/zdroj: foto: Východní Morava
Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz