21. 11. 2011 - VELKÉ KARLOVICE - Povidlový frgál Blaženy Sedlákové z Velkých Karlovic zvítězil v 10. ročníku soutěže o nejlepší valašský frgál, která se konala v neděli 6. 11. ve Velkých Karlovicích v rámci Karlovského gastrofestivalu. Porotci letos ochutnali rekordních 74 frgálů, tedy o 25 víc než loni. Do hotelu Lanterna kvůli soutěži opět zamířily nejen amatérské i profesionální pekařky, ale i stovky lidí, kteří si nenechali ujít příležitost k ochutnávce. „Tradičně nejvíc frgálů bylo hruškových a tvarohových, časté byly i povidlové, borůvkové, ořechové či makové, objevily se také zelné či jahodové. Ke zvláštnostem patřil frgál dýňový, ten jsme tu měli letos vůbec poprvé, stejně jako frgál z oškeruše,“ řekla vedoucí Spa hotelu Lanterna Zuzana Vašutová.